Like us on Facebook
Begint het niet stilletjes aan tijd te worden dat je ons liket?
Mmmm ... burgers
Ik krijg er al honger van.
Nick & Toots - Hey Joe
Nick Cave en Toots Thielemans, samen op een podium.

De schuttersmaaltijd

Vorige zondag heeft een man van 69 in het Rijksmuseum van Amsterdam een chemische vloeistof op een schilderij gesmeten. Het gaat om "De schuttersmaaltijd" (1648) van Bartholomeus Van der Helst, een klepper van 2,30 op 5,50 meter (het schilderij, niet Bartholomeus). De vernislaag liep schade op, evenals de rechterkaak van de dader.

(kussen voor vrtnieuws.net)
1 commentaar 27.06.06 - Uw Moeder -
Valt onder: Kunst en cultuur enVerontrustend

Eén reactie op “Chemische aanval op schilderij in Rijksmuseum”

  1. DBok-NL zegt:

    Ik heb t schilderij laatst gezien en het ziet er niet echt uit alsof het daadwerkelijk beschadigd is. Verder hadden ze er ook wel iets van glas omheen kunnen doen voor extra bescherming, dat hebben ze niet in het rijksmuseum, maar wel bijv in het Van Gogh museum…

Geef een reactie

Gastblogger op appelogen
Lees eens op een ander!
Lees eens een krant