Festivalwinkel
Alles voor jouw ultieme festivalervaring!
EK fanshop
Alles om samen te supporteren voor een duivels EK
Star Wars goodies!
Alle Star Wars gadgets die je maar wil!

Grote tweedehandsauto of kleine nieuwe wagen? Crashtest Volvo Renault

Een aantal van mijn vrienden zweert bij grote tweedehandsauto's. Ik hoor ze zeggen: "ik koop geen nieuwe auto. Met mijn budget kan ik alleen zo'n klein sardienenblikske kopen en als ik daarmee een accident krijg, ben ik eraan. Geef mij maar een grote tweedehandswagen. Veel veiliger. Daar moogt ge al eens mee botsen."

Dan stappen ze in hun Saab of Volvo en ik denk: "daar hebt ge een punt, die boot van u zal wel ergens tegen kunnen."

De mannen van Fifth Gear namen de proef op de som: aan de ene kant een Volvo 940 GLE, een mastodont van pakweg 15 jaar oud, aan de andere kant een Renault Modus, een klein ding met amper kilometers op de teller (zelfs geen nieuwe dus).

De twee wagens worden frontaal tegen mekaar gecrasht. Het resultaat is quite shocking. Bekijk het filmke:

Voor ge op play drukt: welke auto is volgens u het veiligst? De ouwe grote Volvo, of de jonge kleine Renault?

[youtube]-vpfprw5ycQ[/youtube]

(kussen voor Marnik)

3 commentaren 20.11.07 - Uw Moeder -
Valt onder: Overleven enVerontrustend

3 reacties op “Grote tweedehandsauto of kleine nieuwe wagen?”

  1. tante annie zegt:

    maakt niet uit. is er niemand die met mijne fiesta naar auto 5 wil? mijn stoplichten zijn kapot.

  2. Mick zegt:

    O My God, Weer een illusie minder. Das straf da!

  3. […] momenteel op zoek is naar een tweedehandswagen, raad ik ten zeerste aan deze vergelijkende test te bekijken. Of nee, ik verplícht u die test te […]

Geef een reactie

Gastblogger op appelogen
Lees eens op een ander!
Lees eens een krant