Festivalwinkel
Alles voor jouw ultieme festivalervaring!
Solden
Extreem veel voordeel!
Star Wars goodies!
Alle Star Wars gadgets die je maar wil!

Ricky Swallow

Eindelijk! Ricky Swallow heeft een website! Een paar jaar geleden kocht ik een boek van die kunstenaar, en ik heb er intussen al een paar keer iets over willen bloggen, maar de knakker bleek geen website te hebben. Tot nu dus.

Ricky Swallow is schilder en beeldhouwer. Ik ben vooral onder de indruk van zijn sculpturaal werk. Terwijl ik niet zo rap voor beeldhouwwerken val, behalve dan die uit de etnische hoek (maar niet die Afrikaanse nepbrolmaskers die ze voor u echt en antiek proberen aansmeren).

Maar goed, Ricky Swallow dus. Een echte vakman. Zeer straf werk, voornamelijk uit hout. Wat er op de site ontbreekt, en wel in dat boek staat, zijn onder meer zijn platendraaiersculpturen: allerhande tafereeltjes die hij had gebouwd op het onderstel van een platenspeler. En de Macfans kunnen bij hem ook hun hartje ophalen: hij heeft een hele serie doodskopjes in de stijl van die ouwe iMacs.

Checken die site

(kussen voor Ektopia
2 commentaren 28.05.08 - Uw Moeder -
Valt onder: Kunst en cultuur

2 reacties op “Ricky Swallow”

 1. pieterjan schreef:

  Thanx!
  Weet ik eindelijk weer van wie die vette beeldhouwerkjes met pitch waren die ik jaren terug in Tate Liverpool zag!
  Je weet toevallig niet wie er schilderijen maakt met ingebouwde sensors die “muziekdoos-muziekjes”
  afspelen als je er langs loopt?
  Keep it up.
  Pieterjan

 2. […] een kunstenaar die werkt met hout, na uit mijn jarretellen geblazen te zijn door Ricky Swallow. Mike Rea kan ook duidelijk goed met een blok hout uit de voeten. Sjekken die sjit. Zie ook dit […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gastblogger op appelogen
Lees eens op een ander!
Lees eens een krant