Festivalwinkel
Alles voor jouw ultieme festivalervaring!
Solden
Extreem veel voordeel!
Star Wars goodies!
Alle Star Wars gadgets die je maar wil!

Chocoladetaart met een laagje abrikoos

Dit weekend een chocoladetaart gebakken waarvan het recept uit de Vitaya komt (geen slecht boekske trouwens). Het recept is van één van de lezeressen, een zekere Els Janssens, die dat recept 20 jaar geleden uit Het Rijk Der Vrouw scheurde. Kan dus niet slecht zijn. Wel het recept lichtjes aangepast wegens niet alles in huis en andere goesting. Zo gemaakt:

Voor de taart:

150 g pure chocolade
250 g suiker
6 eieren
150 g boter
150 g zelfrijzende bloem
1 pot abrikozencompote

Voor het glazuur:

150 g pure chocolade
100 g verse room

Zo maakt ge de chocoladetaart met een laagje abrikoos:

Scheid de eidooiers van het eiwit. Klop het eiwit stijf. Zet apart. Klop dan de dooiers en de suiker tot een schuimig mengsel. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed. Voeg de gezeefde bloem toe. Meng. Voeg de gesmolten chocolade toe en – ra ra – meng flink. Hef nu het eiwit onder het deeg en meng voorzichtig.

Neem een ronde bakvorm, beboter en bebloem 'm. Giet het deeg erin. Zet 1u10 in een voorverwarmde oven van 160 °C. Het zou kunnen dat ge wat minder tijd nodig hebt dan mij, ik heb de indruk dat mijn oven trager is dan gemiddeld. Gebruik uw breinaald om de gaarte (is dat een woord?) te checken.

Neem uit de oven, laat vijf minuten in de vorm rusten en neem er dan uit. Laat uw taart een paar uur afkoelen op een rooster.

Chocolate cake

Snijd dan de taart middendoor en smeer er een laagje abrikozencompote tussen. Leg de twee helften weer op mekaar. (In het originele recept wordt abrikozenconfituur gebruikt, dan kan dus ook. Dan wordt ook de buitenkant met confituur ingesmeerd, dan heb ik niet met de compote gedaan.)

Chocolate pie with a layer of apricot and chocolate topping

Dan het glazuur. Meng de chocolade samen met de room. Giet over de taart en smeer uit. Als ge wilt wachten tot het glazuur wat minder vloeibaar is, reken minstens drie uur wachttijd. Maar echt hard wordt het glazuur niet.

Chocoladetaart met een laagje abrikoos

Werk eventueel af met wat vers geklopte slagroom en dien op. Die abrikoos ertussen is echt wel njam-njam. Gemakkelijk receptje dat nauwelijks kan mislukken. Ge moet er wel wat (wacht)tijd voor uittrekken.

Chocolate pie with a layer of apricot and chocolate topping, finished with whipped cream
7 commentaren 23.03.09 - Uw Moeder -
Valt onder: Eten en drinken

7 reacties op “Chocoladetaart met een laagje abrikoos”

 1. bruno schreef:

  Ziet er lekker uit!

 2. Dorien schreef:

  Kunnen jullie asb ook een diëtende gastblogger aantrekken? Die lekkere kookverslagen en dito foto’s geeft van vederlichte lenteslaatjes of zo?

 3. Uw Moeder schreef:

  Ge moogt u altijd kandidaat stellen :)

 4. Dorien schreef:

  Een dieetblog door Dorien, da’s zo’n beetje als een stijlblog door Tom Coninx, vrees ik. Of een articulatieblog door Sanchez van The Block.

 5. Uw Moeder schreef:

  Een articulatieblog. Speciaal. Op zijn minst.

 6. […] Chocolate pie with a layer of apricot and chocolate topping Image by appelogen.be Hier geblogd. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gastblogger op appelogen
Lees eens op een ander!
Lees eens een krant