Festivalwinkel
Alles voor jouw ultieme festivalervaring!
Solden
Extreem veel voordeel!
Star Wars goodies!
Alle Star Wars gadgets die je maar wil!

Een vrijmoedige zomer, deel 1 (Lapière, Pellejero)

Mexico, 1923. Edward Weston (Amerikaan, fotograaf) heeft pas vrouw en kinderen achtergelaten. Samen met zijn muze en minnares Tina Modotti (Italiaanse, actrice, model), duikt hij in de Mexicaanse kunstwereld.

Daar dringt de linkse revolutie door. Kunstenaars keren zich tegen de vercommercialisering en willen kunst voor het volk creëren. Weston vindt echter moeilijk zijn draai. Zijn drive lijkt zoek en Tina’s vrije opvattingen over liefde en relaties zitten hem dwars.

Dit is het eerste deel van het striptweeluik Een vrijmoedige zomer, waarin Denis Lapière (een van mijn lievelingsscenaristen) waargebeurde feiten opdiept. Rubèn Pellejero tekende het verhaal neer met dikke lijnen, meestal raak, maar soms net iets te bruut. De kleurkeuze kunt ge omschrijven als retro. Maar de Mexicaanse vibe voelt ge zelden in de vlakke inkleuring zitten.

Aanvankelijk doet deze strip afstandelijk aan. De vele scènewissels en losse verhaallijn maken het moeilijk om te ontdekken wat de auteurs willen vertellen. Ge wordt dus niet vanaf het begin meegesleurd. Gelukkig redden ze zich onderweg, want tegen het einde zijt ge toch curieus naar wat er in het slotdeel gaat gebeuren. Benieuwd of ze heelhuids de eindmeet halen, na deze (half)valse start.

Score: 3/5

Koop Een vrijmoedige zomer 1.

De eerste vijf pagina’s kunt ge online lezen (klik in de rechterkolom op “uittreksel”).

Een vrijmoedige zomer, deel 1 (Lapière, Pellejero)

(Een vrijmoedige zomer, deel 1/2, Lapière, Pellejero, 56 blz., uitgegeven bij Dupuis)
0 commentaren 19.05.09 - Uw Moeder -
Valt onder: Strips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gastblogger op appelogen
Lees eens op een ander!
Lees eens een krant