Festivalwinkel
Alles voor jouw ultieme festivalervaring!
Solden
Extreem veel voordeel!
Star Wars goodies!
Alle Star Wars gadgets die je maar wil!

Walking Dead 1: Vergane dagen (Kirkman, Moore, Rathburn)

Agent Rick Grimes wordt tijdens een pief-poef-paf-incident neergeknald en verzeild in een coma. Wanneer hij ontwaakt, begint de nachtmerrie pas echt. Een bende bijtgrage zombies heeft het hospitaal ingepalmd, en als Rick naar buiten vlucht wordt het niet beter. Hij blijkt een van de weinige overlevenden van een ware zombie-invasie.

Een zombiestrip. Zal ik niet rap spontaan mee naar huis nemen. Maar Walking Dead is anders. Intelligent aangepakt door scenarist Robert Kirkman die er meer een thriller van maakt dan een horrorstrip. Het aantal bloedspetters, hompen rottend vlees en afgerukte ledematen blijft dus opvallend beperkt.

Kirkman toont zelfs bemerkelijk weinig zombies tout court in Walking Dead. Hij focust op een groepke overlevenden in een ge├»mproviseerd kamp, bij wie hoofdpersonage Rick terecht komt. ’t Is een allegaartje met diverse uiteenlopende karakters die Kirkman vakkundig openvouwt. De spanningen in de groep, de angst, de overlevingsdrang, de emoties, het zit allemaal schoon verweven doorheen het zombiethema.

Qua tekenwerk leveren Tony Moore en Cliff Rathburn een proper jobke af. Zwart-wit, met neus voor details. Niks op aan te merken.

In de States loopt de comicreeks al sinds 2003 en ontving dit jaar een Eisner award voor Best Continuing Series. Op 31 oktober start op de zender AMC de televisieadaptatie van de reeks. Verantwoordelijke van dienst is niemand minder dan Frank Darabont (zie ook The Shawshank Redemption en The Green Mile). De trailer van de tv-serie:

Ik kijk in elk geval al uit naar het tweede deel van de stripreeks en de eerste aflevering op tv (als 2be of zo de serie wil aanschaffen tenminste).

Score: 4/5 (over de quotering)

Koop Walking Dead 1.

(Walking Dead 1: Vergane dagen, Robert Kirkman, Tony Moore, Cliff Rathburn, 136 blz., uitgegeven bij Silvester Strips)

Walking Dead 1: Vergane dagen (Kirkman, Moore, Rathburn)
5 commentaren 27.09.10 - Uw Moeder -
Valt onder: Strips

5 reacties op “Walking Dead 1: Vergane dagen (Kirkman, Moore, Rathburn)”

  1. […] Deel 1 van Walking Dead heb ik met graagte gelezen, dus Deel 2: Ver van huis sloeg ik met veel goesting open. Direct valt op dat er iets veranderd is: de smoelen zien er anders uit. Charlie Adlard vervangt Tony Moore aan de tekentafel. Da’s efkes wennen maar scenarist Robert Kirkman sleurt u weer heel rap mee het verhaal in. […]

  2. Maajkel schreef:

    Bedankt voor de tips. Ik heb de eerste 2 delen van de stripreeks van de Kerstman gekregen en geniet er met volle teugen van.
    Het eerste seizoen van de reeks heb ik ruim een week geleden gezien en ik moet zeggen dat die mij ook behoorlijk kon bekoren (misschien wel meer als de strip, maar misschien is dat omdat ik het gezien heb voordat ik de strip las). Behoorlijk wat verschil in de verhaallijn tussen strip en serie, trouwens…

  3. […] het erop dat het eindelijk eens meezit … tot ze kennismaken met de overgebleven bewoners. Lees onze reviews van Walking Dead 1 en […]

  4. […] Dead 1 en 2 haalden zonder veel moeite mijn top 10 van beste strips van 2010. De twee daarop volgende […]

  5. […] de besprekingen van Walking Dead 1, 2, 3 en 4, veronderstel ik dat ge weet waarover het gaat. Voor de achterste rij efkes herhalen: […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gastblogger op appelogen
Lees eens op een ander!
Lees eens een krant