Festivalwinkel
Alles voor jouw ultieme festivalervaring!
Solden
Extreem veel voordeel!
Star Wars goodies!
Alle Star Wars gadgets die je maar wil!

Fonds van Lacroix

Een fond. Nog nooit gebruikt. Ge ziet wat voor een keukenprinses ik ben. Vorige vrijdag mocht ik met een hoopke bloggers gaan kookworkshoppen, waarbij de fonds van Lacroix centraal stonden.

Waarom ik nog nooit een fond gebruikte? Omdat ik dacht dat dat ongeveer hetzelfde was als bouillon, dus als er in een recept stond “gebruik fond” dan las ik “gebruik een bouillonblokske en ’t zal wel goed zijn zeker?”. Maar blijkbaar is er een verschil.

Goed, wij aan de slag dus. 4 gangen:
– Bruscetta met ricotta, parmezaan, champignon en een paar druppels citroen
– Risotto met champignon en wortel
– Kalfsmedaillon in venkelkorst, met rattepatatjes, wortel en spinazie
– Soepje van citrusvruchten

We gebruikten kippenfond voor de risotto, en de wortelkes bij het kalfsmedaillon gaarden we in een bruine fond samen met het aanbaksel van het vlees. Vooral bij de wortelkes viel op hoeveel smaak die hadden gewonnen.

Ga ik vanaf nu fonds gebruiken? Dat zal wel ’s kunnen ja. Ik wist voordien niet waarvoor dat goedje te gebruiken, maar blijkbaar kunt ge dat in vanalles kappen.

Maar misschien had de avond nog wat meer fondgefocust moeten zijn om mij helemaal te overtuigen. Fonds, hoe wordt dat gemaakt, waarvoor gebruikt ge dat? Wie is Lacroix? Ik miste wat verhaal.

Langs de andere kant, de workshop was flink gevuld, leuk getafeld met toffe babbels. En het was plezant om nog eens wat bloggers in levende lijve (opnieuw/voor het eerst) te ontmoeten: Caroline van Avocado van de Duivel, Evelien van Hungry Feelings, Nicole en Annick van Bonoboz, Ewoud van Stew en juffrouw Lime.

Merci aan Isabel, Julie, Perrine en Mario voor de uitnodiging.

Fonds van Lacroix

(kussen voor Mario – voor de foto’s)
2 commentaren 07.12.10 - Uw Moeder -
Valt onder: Eten en drinken

2 reacties op “Fonds van Lacroix”

  1. […] Moeder de Appelogen and Nicole de Bonoboz the vegetable cutters. Evelien de Hungryfeelings and Caroline de Avocado van […]

  2. […] chefs qui avaient faim ! Ewoud de Stew.be est devenu « le mélangeur » de risotto. Uw Moeder de Appelogeon et Nicole de Bonoboz les coupeurs de légumes. Evelien de Hungryfeelings et Caroline de Avocado van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gastblogger op appelogen
Lees eens op een ander!
Lees eens een krant


Fatal error: Call to undefined function get_mini_posts() in /home/appelogen/domains/appelogen.be/public_html/wp-content/themes/bionicjive/footer.php on line 85