Festivalwinkel
Alles voor jouw ultieme festivalervaring!
Solden
Extreem veel voordeel!
Star Wars goodies!
Alle Star Wars gadgets die je maar wil!

Swatch New Gent Lacquered Indigo

Da’s zeker 15 jaar geleden – als het niet 20 is – dat ik nog een Swatch droeg. In die tijd had ik een klein Swatch-collectieke. Niks speciaals, maar dat kostte geen fortuin (hoeveel was dat? 1600 frank of zo?), dus kon ge u makkelijk een paar exemplaren aanschaffen en de Swatch dragen die het beste bij uw outfit of humeur pastte.

Hip dat dat toen was. Ge hadt zelfs van die hipsters die twee Swatchen tegelijk om de pols droegen. Of ze gebruikten er eentje om hun haar in een staart te doen. Coolness.

Zover ging ik niet, maar bandjes wisselen, dat wel. En herinnert ge u die beschermrekkerkes? En de Pop Swatch, zo heb ik er ook eentje gehad. Ja jong, dolle pret was dat met Swatch.

Maar toen was het ineens gedaan met de hippigheid van Swatch. Lag het aan de nieuwe modellen die niet meer zo geweldig waren? Of aan de komst van de G-Shocks en Baby-G’s die veel cool en streetcred leverden voor een schappelijk prijske? Geen idee, maar de gouden tijd van Swatch leek voorbij.

Tot pakweg een jaar geleden. Niet dat ik de nieuwe Swatch-collecties nauw zat op te volgen, maar ik zag toch weer schone modellekes opduiken. Ook om de polsen van de hip kids. Check hun Swatch & Art collectie, de cooler-dan-uwe-diepvriezer Kidrobot-reeks of de back-to-basics New Gent-modellen.

Ze zijn zich dus aan het herpakken bij Swatch. Maar ze kregen mij toch nog niet zo zot dat ik direct naar de winkel liep om er eentje uit te kiezen. En dat bleek ook niet nodig want ik kreeg van de Adhesianen een Swatch cadeau (Als laat nieuwjaarscadeauke? Of als goedmakerke omdat ik niet naar Marokko mag gelijk Houbi en Den Anderen (snif), wie zal het zeggen?).

Swatch New Gent Lacquered Indigo

’t Is er eentje uit de gloednieuwe New Gent Lacquered-reeks. Dat ontwerp, die vormen, dat komt nog altijd heel erg vertrouwd over. Een beetje thuiskomen toch. Tot ik ‘m om de pols had. Viel dat groot uit zeg. Blijkt de New Gents Lacquered-collectie 40 mm groot te zijn, terwijl andere modellen (en die van vroeger) 34 mm zijn. Toch een merkbaar verschil.

Swatch New Gent Lacquered Indigo

Ook het horlogebandje is een pak elastischer en soepeler dan vroeger. Er zit flink wat rek op, en dat voelt best aangenaam.

Slim gezien is de achterkant van het bandje: hier hebben ze ribbelkes voorzien, ik vermoed om ervoor te zorgen dat uw Swatch antislipsgewijs schoon op het plekske op uw pols blijft zitten waar gij wilt.

Swatch New Gent Lacquered Indigo

En de buiging van het horlogeband-stekerke (hoe heet zoiets eigenlijk?), dat stond nog perfect in mijn tactiel geheugen gebrand.

Swatch New Gent Lacquered Indigo

Over het design, ge zult wel voor- en tegenstanders hebben. Ik vind deze New Gent Lacquered-modellekes er zeker tof uitzien. Plezante kleurkes (spijtig dat ik gene roze heb gekregen natuurlijk), en een vrolijk gekleurd inkijkske in het raderwerk. Misschien iets te groot voor mijn polskes. Ofwel is het efkes wennen, want ik ben geen joekels gewoon.

Swatch New Gent Lacquered Indigo

Hoe dan ook, toch een vertrouwd gevoel, na zoveel jaren weer een Swatch om de pols.
4 commentaren 13.02.12 - Uw Moeder -
Valt onder: Algemeen

4 reacties op “En toen hing er plots een Swatch rond mijn pols”

 1. Herman Dailybits schreef:

  Echt mooie horloge. Ik beken trouwens dat ik 1 van de velen ben die naar de g-shocks ben overgestapt als sporthorloge (al veel zotte surf-toeren mee uitgehaald, maar nog nooit eentje kunnen vermoorden).

  Momenteel dus 2 g-shocks en 2 chiquere horloges thuis liggen, die naar gelang de gelegenheid worden gekozen.

 2. Uw Moeder schreef:

  Vier horloges! Moest ik niet beter weten, ik zou denken dat ge een vrouw waart. Dat, of eventueel een horlogezot.

 3. Stijn schreef:

  Nice. Voor mijn 15de verjaardag kreeg ik een Swatch polsklok. Die gaat nog steeds mee. :)

 4. […] die het dit jaar goed doen zijn oorbellen, en opvallende kettingen gecombineerd met een hip horloge. De klokjes zijn uitgevoerd in felle kleuren wat een heerlijk zomers gevoel geeft. Overigens is het […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gastblogger op appelogen
Lees eens op een ander!
Lees eens een krant