Appels, wat kun je ermee?

Van appeltaart tot cake, tot in de salade. Je kunt van alles met appels. Een appel is een fruitsoort afkomstig van een boom, wat voor vele gerechten te gebruiken is. Appels zijn zoet, fris en soms een beetje zuur, wat voor een ideale smaak kan zorgen. Zo is het te gebruiken in cake of appeltaart, waar het bij een zoet gerecht gebruikt wordt. Tevens is het mogelijk om appel toe te passen in een salade en zijn ze heerlijk bij vis. Wat kun je nog meer met appels?

Overheerlijke appelmoes

Vooral kinderen, maar ook oudere mensen en jij misschien ook wel, zijn dol op appelmoes. Ze zijn te verkrijgen in potten en kuipjes. Wanneer je de appelmoes koopt in de winkel, zijn ze in de fabriek geproduceerd. Je kunt ook heel gemakkelijk zelf appelmoes maken:

  • Snijd na het schillen en het verwijderen van het klokhuis de appel in vier stukken.
  • Na een gewenste hoeveelheid appels doe je een kleine hoeveelheid water in een pan
  • Breng de appels en het water aan de kook
  • Vervolgens prak je de appels en roer je de moes goed oor
  • Laat het even afkoelen en je hebt heerlijke appelmoes!

Tip: Gebruik wat kaneel door de moes voor een extra lekkere smaak!

Verrukkelijke appeltaart van bomma!

Wat is er nu lekkerder dan die verrukkelijke appeltaart van ons bomma. Wanneer je eens langskomt ruik je al die overheerlijke lucht en loopt het water al uit de mond. Met het genot van een stukje appeltaart en een bak koffie is het een perfect moment om gezellig even bij te kletsen. Nu kun je appeltaart ook zelf maken. Kijk snel voor een recept of haal een taartmix in de winkel. Alles in huis? Bakken maar!

Appels in hartige gerechten

Nu heb ik een paar voorbeelden gegeven om appeltaart toe te passen in zoete recepten, maar wat als je hier niet zo van houdt? Het lijkt me wel een beetje sterk als je appeltaart niet lekker vind, maar er is nog veel meer met appels te doen. Appels zijn bijvoorbeeld erg lekker te combineren met tonijn, maar ook in een wrap of salade. Wat dacht je van een heerlijke koude pastasalade met kip en appel op een zomerse dag? Of een wrap met avocado en appel? Er is dus erg veel te doen met appels. Ik hoop dat je hierdoor een beetje geïnspireerd bent, anders is er altijd nog het blog!

Vind je deze gerechten nu allemaal niet lekker? Eet een appel dan gewoon uit de hand. Zo hoef je ook geen moeite te doen om iets klaar te maken!