Alles voor een perfect feestje

geluid huren

Je hebt een groot fuif op de planning staan. Dit keer wil je licht en geluid huren om het feest echt compleet te maken. Geluid is immers essentieel bij vrijwel alle gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan een groot feest, een borrel, een product lancering of elk ander evenement. Zou toch vreemd zijn als er geen geluid bij die feesten is? Daarom staat de blog van vandaag speciaal in het teken van partyverhuur, in het bijzonder geluid huren. Ik geef je praktisch advies waardoor jouw feest echt perfect zal verlopen. Het is namelijk belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen als je licht en geluid gaat huren. Zaken als de ruimte, de stroomvoorziening en het type apparatuur voor om maar eens wat op te noemen.

De ruimte

Ten eerste is de ruimte bepalend. Zo moet de feestruimte wel geschikt zijn voor al het apparatuur dat je van plan bent te huren. Niets is zo vervelend als een dansvloer die vol staat met versterkers of waar snoeren liggen. Nee, je wilt voorkomen dat de feestgangers risico lopen. Daarom moeten snoeren weggewerkt worden, lichtinstallaties netjes opgehangen worden en alles veilig zijn zelfs voor de kleinste gasten. Bovendien komt professioneel geluidsapparatuur niet heel goed tot zijn recht in een zeer kleine ruimte. Hoe groter het apparaat is, hoe belangrijker de ruimte wordt. Voor geluid is namelijk de akoestiek ook erg belangrijk.

De stroomvoorzieningen

Naast de ruimte en de locatie is ook de stroomvoorziening een cruciaal puntje. Het is wel zo slim om van tevoren te controleren of de feestruimte genoeg stroomvoorzieningen heeft. Tel bijvoorbeeld het aantal stopcontacten en maak een simpele rekensom. Bovendien moet je ook denken aan de stroomgroepen. Zodra er te veel apparatuur is aangesloten op één groep, kan het misgaan. Er bestaat geen grotere domper op het feestje als wanneer de muziek uitvalt en niet snel weer aangezet kan worden. Daarom wordt er op grote evenementen ook gebruik gemaakt van een externe stroomgenerator. Zo voorkom je eenvoudig een situatie en blijft jouw feestje perfect!

De grootte van het feest

Het is niet aan te raden om bij elk klein feestje leuk wat apparatuur te huren. Niet elk type is namelijk geschikt voor kleinschalige evenementen. Zo zijn er geluidssystemen te huur die bedoeld zijn voor een publiek van 250 tot ongeveer 700 man. Heb je een verjaardagsfeest of een ander klein evenement? Als de gastenlijst onder de 100 personen blijft, dan is het aan te raden om een klein geluidssysteem te huren.

Vorig artikelVan plan te gaan shoppen? Hierbij een paar simpele tricks
Volgend artikelZwemmen in de zomer, het beste idee ooit
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!