2021 is het jaar voor cryptocurrencies

Het jaar 2021 is voor verschillende beleggingen een enorm bewegelijke periode geweest. De vastgoedprijzen zijn enorm gestegen, maar ook de aandelenmarkten bereikten diverse keren nieuwe all time highs. Echter, de markt die de meeste groei heeft gekend is de cryptomarkt. De cryptomarkt kende enorme koersstijgingen, maar ook diepe dalingen. Hierdoor waren de zomermaanden voor vele beleggers een spannende tijd, omdat de koers er rond die tijd niet rooskleurig uit zag en de verwachting was dat de koers verder kon dalen. Echter is de opwaartse richting sinds het najaar van 2021 weer ingezet. De cryptomarkt is weer interessant voor vele investeerders en het vertrouwen in bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum neemt weer toe.

Investeerders in de cryptomarkt

Door de meeste investeerders in de cryptomarkt wordt Bitcoin als één van de meest stabiele digitale munten gezien. Bitcoin was een van de eerste digitale munten ooit en is sinds het bestaan van de coin de meest winstgevende belegging van alle markten. Iedereen die zich interesseert in cryptocurrencies zou een tijdmachine willen hebben en terug naar het jaar 2009 gaan, om dan voor een paar cent Bitcoin te kopen. Maar dat is helaas niet de realiteit. De koers van Bitcoin maakte in 2021 verschillende keren een nieuwe all time high en ondervindt veel weerstand wanneer de Bitcoin koers boven de $60.000 komt. Verschillende beleggers verwachten echter dat de koers nog een stuk hoger kan gaan. Wanneer verschillende beleggers hun koersdoelen voor Bitcoin bespreken, worden er vaak bedragen van honderdduizenden Amerikaanse dollars genoemd. Dit zijn echter voorspellingen, wanneer je zelf gaat investeren in cryptocurrencies, is het altijd verstandig om zelf goed onderzoek te doen.

Altcoins

Naast Bitcoin zijn altcoins ook zeer populair. Deze belegging op de cryptomarkt worden als een stuk risicovoller gezien, maar daar zijn de rendementen ook naar. Verschillende altcoins hebben in 2021 enorme koersstijgingen meegemaakt, waarbij de waarde van sommige coins in een zeer korte periode tien keer zoveel werd. De meest veilige investering in altcoins is Ethereum. Net als Bitcoin is Ethereum één van de oudste coins, die gebruik maken van de blockchain technologie. Ethereum heeft zelfs een eigen blockchain, waar veel andere projecten gebruik van maken. Ook buiten de cryptomarkt is de technologie van Ethereum zeer gewild. Zo maken grote bedrijven zoals Samsung en Microsoft gebruik van de Ethereum blockchain. De Ethereum koers kende net als vele altcoins een enorme stijging, waarbij de coin van het bedrijf verzesvoudigde in waarde.

Vorig artikelDeze steden moet je zien!
Volgend artikelSchoonmaakbedrijf voor particulier of bedrijven nodig?
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!