Deze steden moet je zien!

Het is in deze onzekere tijden even zoeken wat je wel en niet kan doen, maar het is natuurlijk heerlijk om er even lekker tussenuit te gaan. Ook al is het maar voor een paar dagen. Een stedentrip is de ultieme manier voor een kleine minivakantie. De wereld kent prachtige steden, maar ook in Nederland kun je je lol op. Dus ben je toe aan een leuk uitje: plan dan een stedentrip voor de komende tijd. Je kunt dan echt weer even opladen. En de voorpret is natuurlijk ook leuk. Lekker even uitzoeken waar je dan precies naartoe gaat. Want er is meer dan genoeg keuze in het aanbod.

Stedentrip in Europa

Europa ligt vol prachtige steden. Wat dacht je van Wenen, stad van kunst en muziek. De stad ook waar je het romantische verhaal van de beroemde Keizerin Sisi opnieuw kan beleven. Prachtige paleizen herinneren je aan haar aanwezigheid. En als je honger krijgt, dan is het ook heerlijk toeven in Wenen met lekkers als de sachertorte en de enige echte apfelstrudel. Wil je nog verder de geschiedenis in dan is de Griekse hoofdstad Athene the place to be. Hier vind je talloze herinneringen aan de befaamde Griekse Oudheid. Ook Rome in Italië is een stad met een indrukwekkende geschiedenis. Maar ook elders in Europa vindt je prachtige steden. Denk aan Barcelona of het Schotse Edinburgh. Ze staan garant voor een paar dagen ontspannen en genieten. Wil je niet zo ver weg dan kom je ook in Nederland aan je trekken.

Nederlandse steden

Bij een stedentrip in Nederland denk je al snel aan Amsterdam. En laten we eerlijk zijn: die stad verveelt nooit. Steeds weer ontdek je nieuwe, unieke winkels of een apart fijn restaurantje. Maar er zijn meer Nederlandse steden die je veel te bieden hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan Maastricht. Helemaal aan de andere kant van Nederland vind je Leeuwarden en Groningen. Prachtige steden met een rijke geschiedenis. Maar ook midden in het land liggen parels zoals ’s Hertogenbosch waar je kunt varen in de catacomben van de stad en waar de echte Bossche Bol al op je wacht. Tot slot bieden steden als Nijmegen en Arnhem je ook veel winkelplezier en prachtige oude gebouwen. Kortom, een stedentrip biedt je de mogelijkheid veel van Nederland en de wereld te zien. Dus plan dat weekendje uit en zoek een stad uit die je aanspreekt. Alvast veel plezier.

 

 

Vorig artikelAlles wat je moet weten over geboortekaartjes
Volgend artikel2021 is het jaar voor cryptocurrencies
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!