Steun de strijd tegen meisjesbesnijdenis en teken dit manifest

Bron: Amref Flying Doctors

Sta samen met Amref Flying Doctors op tegen meisjesbesnijdenis en onderteken het manifest. Wat gaan ze met al die handtekeningen doen? Die worden op 6 februari aan de Nederlandse politiek aangeboden op de internationale dag tegen meisjesbesnijdenis, om deze belangrijke boodschap nog verder uit te brengen. Waarom? Lees snel verder.

Iedereen verdient een eerlijk leven in deze wereld en iedereen heeft recht op gelijke rechten. Op veel plekken in de wereld is dit absoluut nog niet het geval en daar is al jaren dringend verandering nodig. De ongelijkheid tussen man en vrouw zorgt ervoor dat meisjes en vrouwen een kwetsbare groep vormen in landen die onmenselijk wordt behandeld. Mensenrechten van slachtoffers worden door middel van uitbuiting, onderdrukking en geweld zwaar geschonden. Een van de continenten waar gelijke rechten nog zeker niet vanzelfsprekend is Afrika.

Zo wordt onderdrukking in stand gehouden

Een gigantisch probleem dat deze onderdrukking in stand houdt is de drang om meisjes te besnijden. Elk jaar lopen meer dan vier miljoen meisjes het risico ten deel te vallen aan besnijdenis. Besnijdenis is een aanslag op de vrouwelijke geslachtsorganen, waar geen medische noodzaak voor is en gebruikt wordt om meisjes te onderdrukken. Om deze belangrijke boodschap naar buiten te brengen en “nee” tegen meisjesbesnijdenis te zeggen is het van belang dit manifest te ondertekenen. Maar wat houdt dat dan in?

Waarom is besnijdenis deel van het in stand houden van onderdrukking?

Het is een vicieuze cirkel; meisjes worden besneden, dan worden ze van school getrokken om vervolgens uitgehuwelijkt te worden aan een vaak veel oudere man die hen als vuil behandelen en zwanger raken op hele vroege leeftijd. Het uitzicht op een schijnende toekomst neemt hierdoor enorm af. Iedereen heeft het recht om nee te kunnen zeggen en zo ook deze meiden en jonge vrouwen tegen besnijdenis. Niet alleen vanwege de fysieke invasie in jouw lichaam waar jij nee tegen zou moeten kunnen zeggen, maar net zo tegen uithuwelijken en ongewenste (en ongeplande) zwangerschap. Je zou je eigen weg in de wereld, in jouw toekomst moeten kiezen en voor velen wordt dit zo makkelijk afgepakt als een appel bij de groenteboer. Het is walgelijk en we moeten gezamenlijk opstaan tegen deze onderdrukking. Amref Flying Doctors zet zich in om deze cirkel te doorbreken van eeuwenoude patronen van ongelijkheid en zo geven ze jonge vrouwen de mogelijkheid hun eigen toekomst uit te stippelen. In vele landen en culturen zijn vrouwen minder waard dan mannen en zijn vrouwen daardoor kwetsbaarder en prooi tot misbruik en discriminatie. Sta met Amref Flying Doctors op tegen dit onrecht!

Vorig artikelWat geef je met Moederdag cadeau?
Volgend artikelin 5 stappen een nieuwe inrichting
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!