in 5 stappen een nieuwe inrichting

Heb jij al een tijdje dezelfde inrichting? Dan wordt het misschien tijd voor iets anders! Misschien kijk je er al een tijdje tegenop, omdat je denkt dat het veel tijd en moeite kost. Maar met een paar simpele aanpassingen krijgt je huis een hele andere look. Volg dit stappenplan voor een nieuwe inrichting!

1. Verf de muren

De muren verven is een relatief simpele klus die je zelf kunt doen. Plak de randen af en dek de meubels en de vloer af om verfspetters te voorkomen. Je kunt binnen een dag al klaar zijn met het verven van de muren. Als de muren zijn geverfd, zie je meteen dat dit een groot verschil maakt!

2. Vervang de raamdecoratie

Het vervangen van de raamdecoratie via Veneta is een klus die niet veel tijd hoeft te kosten. Bepaal wat voor soort raamdecoratie je wilt. Bijvoorbeeld gordijnen, lamellen of rolgordijnen. Zoek op welk deel van het raam je precies moet meten, vul de maten in en bestel de raamdecoratie online. Het is dan alleen nog maar een kwestie van wachten tot ze op de deurmat vallen!

3. Upgrade je meubels

Bij een nieuwe inrichting denk je misschien meteen aan nieuwe meubels. Dit is natuurlijk een optie, maar het is wel prijzig om allemaal nieuwe meubels te kopen. Je kunt het ook anders aanpakken. Je kunt je meubels bijvoorbeeld upgraden door ze te schuren en een ander kleurtje te geven. Kijk ook eens bij de kringloop. Misschien vind je daar nog goedkope meubels voor je nieuwe inrichting.

4. Zet de meubels anders neer

Deze handige truc kan je ook gebruiken als je stap 3 hebt overgeslagen. Zet je nieuwe of oude meubels eens anders neer en je huis krijgt meteen een andere look!

5. Verwissel accessoires

Accessoires hebben ook veel invloed op je inrichting. Omdat het vaak om kleinere items gaat, kun je deze gemakkelijk verwisselen of vervangen. Verwissel de accessoires uit je woonkamer bijvoorbeeld eens met de accessoires uit de slaapkamer. Of pas je accessoires aan per seizoen. In de warmere maanden kun je dan met lichtere stoffen in vrolijke kleuren werken en in de koude maanden juist met dikkere stoffen en warme kleuren. Wees dus creatief met je accessoires en je hebt in een handomdraai een andere look!

Vorig artikelSteun de strijd tegen meisjesbesnijdenis en teken dit manifest
Volgend artikelAlles wat je moet weten over geboortekaartjes
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!