Voor de kids!

Eten en kinderen gaan vaak niet zo goed samen. Helemaal met jonge kinderen is het nog een enorme klus om ‘netjes’ te eten. Zo zitten ze vaak helemaal onder en heeft een slabbetje vaak geen zin meer. Vooral met een gerecht waarin saus wordt gebruikt, zoals pasta, is een probleem. De pastasaus is over het gehele gezicht, kleding en op de handen te vinden. Maarja, we kunnen het ook een beetje positief zien. Het hoort bij de ontwikkeling van een kind waarbij hij allerlei nieuwe dingen gaat uitvinden. Na een aantal jaar zijn de kinderen zo opgegroeid dat ze zelf kunnen eten en is het tijd voor een volgende stap!

De ontwikkeling van kids

De ontwikkelingen van kinderen gaat in een vogelvlucht, vooral in de eerste jaren, waar een kind zich ontwikkelt van baby naar peuter, naar kleuter. Dit is de fase waarin een kind het meeste groeit en kennis maakt met de maatschappij. Vervolgens gaan ze naar de basisschool waar ze van alles te leren krijgen. Hierna volgt de pubertijd en gaan ze naar de middelbare school. Zorg ervoor dat jouw kind kennis maakt met de natuur en laat je kind lekker buiten spelen. Wanneer je kind veel buiten speelt, verdienen ze wel een snoepje. Maar let wel goed op de voeding. Een appeltje is ook een snoepje!

De uitvindingen van de kids, niet altijd een pretje

Kinderen zijn soms net uitvinders. Een kind groeit op door verschillende dingen uit te vinden. Zo stoppen kinderen bijvoorbeeld van alles in hun mond, waarbij ze kijken of iets te eten is. Op deze manier maakt een kind kennis met vele producten en dingen. Wanneer een kind zich ontwikkelt tot een peuter, komt de échte ontwikkelingsfase. Spelenderwijs maakt een peuter kennis met de maatschappij en zal hij zijn eerste vriendjes en vriendinnetjes maken. 

Het is niet altijd een pretje om je kind van alles in zijn mond te zien stoppen. Denk bijvoorbeeld aan kleine onderdelen of schoonmaakmiddelen. Aan de andere kant, dit hoort bij de ontwikkeling van een kind. Verbied dus niet dat je kind van alles aanraakt, zorg ervoor dat alle kleine onderdelen en middelen veilig staan opgeborgen! Hierdoor leert jouw kind verschillende dingen kennen, terwijl hij niks schadelijks kan pakken!

Ontdekken met je kind

Ga samen met jouw kind eens op ontdekkingsreis. Leer nieuwe dingen kennen door op stap te gaan naar bijvoorbeeld een nieuwe stad of het bos. Door veel te bekijken zul je kennis maken met nieuwe dungen. Ga bijvoorbeeld op vogeljacht in het bos, of neem eens een voetbal mee. Door er even uit te gaan zul je samen de grootste lol beleven!