Welke ingredienten mogen niet ontbreken in een poke bowl?

In de afgelopen jaren is de poke bowl enorm in populariteit gegroeid, en dat is niet voor niets. Het oorspronkelijk Hawaiiaanse gerecht is namelijk niet alleen heerlijk om te eten, maar ziet er ook nog eens ongelooflijk leuk en kleurrijk uit. Dit maakt het gerecht perfect voor een uitgebreid diner, maar ook voor een snel etentje met je kinderen. Naast de vrolijke kleuren zijn poke bowls namelijk vaak gevuld met de meest gezonde ingrediënten, en kun je helemaal zelf kiezen waar je zin in hebt. Houd je meer van zoete smaken, of kies je juist voor hartig of zout? Om je een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel drie heerlijke ingrediënten die absoluut niet mogen ontbreken in jouw volgende recept.

Rijst, de basis van een poke bowl

Eerlijk is eerlijk, waarschijnlijk voegt iedereen allang rijst toe aan iedere poke bowl. Rijst is namelijk vrijwel het enige ingrediënt dat standaard wordt toegevoegd aan iedere kom. Maar gelukkig zijn er genoeg variaties op de markt om dit ingrediënt fris en spannend te houden. Aan de meeste poke bowls wordt namelijk sushirijst toegevoegd, maar je kunt ook kiezen voor de speciale poke bowl rijst. Deze is speciaal ontwikkeld voor het Hawaiiaanse gerecht, en is daarom vaak wat kleveriger van smaak en structuur. Wil je liever iets bijzonders uitproberen? Kies dan voor een zoete rijst of pandanrijst.

Avocado in een poke bowl

Net als de poke bowls, is ook de avocado in de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen. Het is dan ook niet zo vreemd dat deze vrucht veelvuldig is terug te vinden in poke bowls. De avocado is door zijn zachtheid en frisheid namelijk perfect te combineren met vrijwel alle andere ingrediënten van een poke bowl. Denk bijvoorbeeld aan kipfilet, vis, uitjes, en natuurlijk de rijst. Avocado's zijn niet alleen een goede toevoeging door hun smaak, maar ze zijn ook nog eens ontzettend gezond en bevatten veel belangrijke vitaminen.

Noten

Één van de meest moderne toevoegingen aan een poké bowl zijn de noten. Gelukkig zijn er een heleboel lekkere noten op de markt, dus je kunt helemaal zelf kiezen voor welke noot je kiest. Zo smaken hazelnoten en amandelen heerlijk bij een ietwat zoetere variant, terwijl de macadamia-noot en de pinda juist zeer goed combineren met een hartige poke bowl. Wat je ook kiest, de noot is vrijwel altijd een lekkere toevoeging aan je gerecht, én daarnaast zitten de meeste noten ook nog vol met vitaminen en belangrijke vetten. Niet alleen lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond!

Vorig artikelKerst, de mooiste tijd van het jaar
Volgend artikelHandige tips om een mierenplaag te voorkomen
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!