Nieuws

Archeologie

Op een zonnige dag aan het strand in Griekenland. Ik was nog maar een kleine jongen. Ik speelde in het zand met mijn plastic schep en emmer. Mijn broer hielp mij met het maken van een zandkasteel. Na het zwemmen was mijn broer vaak moe, en ging hij slapen. Ik had energie voor dagen, en ging door met graven aan mijn gracht rondom mijn kasteel. Ik wilde dieper, steeds dieper. Tot ik met mijn schepje tegen iets hards aan kwam en de punt af brak. Ik haalde voorzichtig hand na hand het zand weg. Daar lag een oude, goud gekleurde munt. Ik liet deze aan mijn ouders zien. Het leek niet heel waardevol, maar het was ook zeker geen rommel. Bij het toeristen centrum in de stad hebben we nagevraagd wat het was. Het bleek een oude munt te zijn uit de tijd van de Grieken. Ik vond dit heel erg gaaf. Ik kon het niet bevatten dat zo veel jaren laten op die plek relieken van een oud tijdperk te vinden waren. Eenmaal thuis schoot ik naar de bieb om boeken over dit onderwerp te kopen. Ik kon niet genoeg krijgen van het lezen. Het ene na het andere boek las ik uit.

Beroep

Jaren later denk ik vaak terug uit deze tijd. Het moment van het vinden van de munt heeft mij zeker weten gemaakt wat ik nu ben. Na de middelbare school ben ik een studie in de richting van archeologie gaan studeren. Na de studie ben ik direct meegegaan op een excursie naar Egypte. Hier zou in het zand of nog dieper onder de grond oude delen van een stad te vinden zijn. Ik kon niet wachten om aan te komen op mijn bestemming. Ik had veel gelezen over hoe een opgraving er uit zag. Ik wilde dit graag in het echt meemaken.

Egypte

Ik kon mijn ogen niet geloven. Overal waren mensen bezig. Van grof naar fijn; eerst met graafmachines, toen met scheppen en als laatst met een borstel. Met verschillende soorten apparatuur gingen ze de grond te lijf. In de tent van de leider van de excursie stond een grote tafel met daar op de vondsten tot nu toe. Ik kon niet geloven dat dit allemaal in de grond te vinden was. Mijn vondst op het strand in Griekenland jaren terug had geleid tot dit moment. Mijn ouders waren heel erg trots op me dat ik mijn dromen aan het najagen was.

Zie meer

Laura

Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
Close
Close