Een geslaagde paasbrunch organiseren

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt aan de eitjes van chocolade die je overal weer in de schappen ziet. Pasen komt eraan, en voor veel mensen betekent dat een gezellige samenkomst van familie en of vrienden. Een paasbrunch is dan ook niet weg te denken voor de mensen die dit ieder jaar vieren. Niet alleen is het erg gezellig op zulke gelegenheden, ook is er ontzettend veel lekkers dat typerend is voor een paasbrunch. Natuurlijk eitjes, een paar croissantjes en whatever jij geschikt vindt. Een paasbrunch bijwonen is leuk, maar een paasbrunch organiseren is mogelijk nog leuker. Het geeft veel voldoening om iedereen te zien smullen van de lekkernijen die jij op tafel zet, en om te genieten van de gezelligheid van goed gezelschap. Daarom vandaag een aantal tips om een geslaagde paasbrunch te organiseren.

Begin met de versieringen

Een paasbrunch is een soort van formele gelegenheid. Uiteraard hoef je niet in een tuxedo te verschijnen, maar het is niet voor niets dat wij het hebben over "op je paasbest zijn". De bedoeling is dat er toch enige maat van netheid is bij deze brunch. Je wilt dan ook jouw tafel dekken op een nette manier, dus met een volledige set servies. Mooi formeel servies, bijvoorbeeld aardewerk servies kan je gemakkelijk vinden bij een bedrijf als The Table. Daarnaast heb je natuurlijk de leukste servetten met een paasthema, een paasstukje en een aantal bloemen die goed bij de lente passen. Tulpen zijn mijn favoriete keuze aangezien het ook nog eens goed bij Nederland past.

Bedenk een leuk menu

Uiteraard is er het voedsel dat vrij standaard is voor een paasbrunch. Hardgekookte eieren, het liefst leuk beschilderd, en croissantjes met een beetje roomboter. Daarnaast is het ook een ultieme gelegenheid om jouw bakkunsten te testen. Door zelf lekkere cakejes of bijvoorbeeld scones te maken kan jij de brunch een persoonlijke twist geven. Niets smaakt lekkerder dan goede zelfgemaakte lekkernijen. Jus d'orange, maar natuurlijk ook gewoon melk, water, en misschien zelfs een beetje wijn. Afhangende van het gezelschap kan het ook de moeite waard zijn om zelf een aantal cocktails samen te stellen om met jouw vrienden of familie van te genieten.

Vergeet jouw goede humeur niet

Hoe leuk het soms ook kan zijn om hard te werken om een zo perfect mogelijke brunch te organiseren, je moet niet uit het oog verliezen dat je er ook nog van moet genieten. De hele dag zelf in de keuken staan om op het laatste moment nog van alles te regelen is niet zo gezellig. In plaats daarvan is het beter om zelf bij het gezelschap te zitten, en dan maar iets minder luxe te eten!

Vorig artikelEen handje op de oude dag
Volgend artikelGraafmachines, een korte introductie
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!