Een traplift is duur in de aanschaf, maar wist je dat je deze ook tweedehands kunt kopen of zelfs kunt huren? In dit blog staan de mogelijkheden op een rij!

Op zoek naar een voordelige traplift

Je wilt zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar je komt nog maar met moeite de trap op. In dat geval is het goed om een traplift te installeren. Deze zorgt ervoor dat je veilig boven komt, zonder mogelijke valpartijen. Helaas is een traplift vrij duur in de aanschaf, zeker als je hem niet vergoed krijgt. Of zijn er ook goedkopere oplossingen te vinden?

Kies voor een tweedehands traplift

Wanneer je kiest voor een tweedehands traplift, dan kun je wel 50% goedkoper uitkomen. Er zijn heel veel soorten trapliften, waardoor er altijd wel eentje is die bij jou en je woning past. Er zijn bijvoorbeeld trapliften die maar weinig zijn gebruikt, waaraan je amper kunt zien dat ze tweedehands zijn. Er zijn verschillende aanbieders van zowel nieuwe als gebruikte exemplaren. Zo kun je een tweedehands traplift kopen bij 123Trapliften. Een tweedehands traplift aanschaffen gaat heel eenvoudig. Er komt een adviseur langs die gaat kijken naar jouw trapsituatie en wensen, waarna je een offerte krijgt. De traplift wordt vervolgens in slechts één dagdeel geplaatst. Na het plaatsen wordt er uitgebreid uitleg gegeven, zodat je precies weet hoe hij werkt. Het vergt namelijk voor sommige mensen wat herhaling en oefening, voordat ze het door hebben.

Een traplift huren

Een traplift kost nu eenmaal een hoop geld. Ook wanneer je een tweedehands traplift koopt, gaat het om een hele investering. Het kan zijn dat je het geld niet hebt, of het er simpelweg niet aan wilt uitgeven. In dat geval kun je ook een traplift huren. Je betaalt dan enkel een eenmalige bijdrage voor de montage en het maken van een rail. Daarnaast betaal je natuurlijk maandelijks voor de huur en het onderhoud. Door een traplift te huren hoef je echter geen hoge kosten te maken bij de installatie ervan, wat het huren van een traplift erg populair maakt.

Vergoeding van de gemeente

Of het nu gaat om een nieuwe of een gebruikte traplift, het blijft een hele investering. Tweedehands traplift prijzen kunnen daarnaast ook verschillen. Je kunt bij medische noodzaak gelukkig een vergoeding of Blijvers lening aanvragen bij het WMO-loket van je gemeente. Wanneer je dit aanvraagt, zal er eerst iemand thuiskomen om te bepalen of je daadwerkelijk recht hebt op de traplift. Deze persoon zal bijvoorbeeld kijken wat je wel en niet kan. Daarnaast kunnen werkgevers ook een vergoeding krijgen voor een traplift, als ze werknemers in dienst hebben met een arbeidsbeperking. Dit heet ook wel het Loonkosten Voordeel (LKV) en is aan te vragen bij het UWV.

Vorig artikelHet logistieke management van jouw bedrijf op orde hebben
Volgend artikelWat geef je met Moederdag cadeau?
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!