Het beste voer voor jouw viervoeter

Een huisdier is een verrijking van uw gezin. Al hoewel zowel u als ik allebei weten dat het toch een hoop zorgen met zich mee kan brengen. Veel rassen hebben last van voedselallergieën of zijn kieskeurig met bepaalde brokken. Het is daarom van belang dat u eerst een merk kiest wat bij u past en daarna kunt u beslissen welke variant het beste bij uw huisdier past!

 

 

Voor mijn hond koos ik royal Canin

Na vele merken te hebben geprobeerd voor de hond, met grote gezondheidsklachten van dien, kwam ik na een half jaar uit bij Royal Canin. Dit merk werd mij aangeraden door de dierenarts hier in de buurt. Omdat onze hond, genaamd puck, erg veel moest formeren en dunne ontlasting produceerde was het bezoek bij de dierenarts brood nodig. De dierenarts stelde al snel een voedselallergie vast voor de grondstoffen kip, varken en granen. Het is daarom erg lastig om de hond nog op een brok te zetten. Deze stoffen zijn namelijk in 80 % van de brokken op de reguliere markt verwerkt. Gelukkig heeft Royal Canin ook verschillende brokken waarbij deze stoffen niet zijn verwerkt. Nu geef ik ruim 2 maanden de brokken van royal Canin en sindsdien gaat het helemaal geweldig met onze Puck.

 

 

Meer voordelen van goed voer

Gelukkig kan ik stellen, dat na het wisselen van brokken, het een stuk beter gaat met de hond Puck. Het formeren en diarree is gelukkig verleden tijd. Daarnaast laat de hond ook minder windjes. Dit was voor ons vaak een beschamend probleem, zeker wanneer er bezoek was of de hond mee mocht naar iemand toe. Daarnaast is de vacht zacht en het glanst weer helemaal sinds een aantal weken. De hond zelf zit vol energie, zij staat te springen om haar brokken tijdens etenstijd. De hoeveelheid brokken staat duidelijk vermeld op de Royal Canin verpakkingen, dit gaat op kilogram van de hond. Je kunt daarnaast zelf inschatten of dit genoeg is of juist te veel. Wanneer de hond veel slaapt onlangs dat zij alle brokken op heeft, kan je ervoor kiezen om een aantal gram extra te geven. Wanneer de hond veel boert of windjes laat, kun je concluderen dat de hond te veel eet. Daarnaast kun je dit ook opmerken door de hoeveelheid ontlasting op een dag. Vroeger vond ik het erg lastig inschatten hoeveel gram de hond zou mogen maar nu het duidelijk op de verpakking van royal Canin staat, heb ik daar geen problemen meer mee. De baasjes blij, de hond blij.

Vorig artikelTips voor een leuke zomer!
Volgend artikelOplossingen voor een Netflix storing
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!