Tips voor een leuke zomer!

Kamado BBQ

Heet

Het is heet. We kunnen het niet langer ontkennen. Waar het tot nu toe er op leek dat de zomer niet echt zou vlotten en we het met wolken, regen, en een schammele 20 graden zouden moeten stellen, hebben we nu alweer de eerste suptropische dagen achter de rug. Scholen maken gebruik van een tropenrooster, het oranje kruis waarschuwt ons om op ouderen te letten en voldoende te drinken en de meest tropische insecten vallen ons lastig. Het is officieel: die hete zomer gaat toch komen!

Wat te doen?

Maar een hete zomer is heus niet alleen maar afzien hoor. Er zijn ook genoeg leuke dingen aan deze warmte. Heb jij de volgende leuke dingen al gedaan?

  • Zwembadje opzetten in je tuin: bij menig supermarkt en winkel hebben ze nu van die kleine opblaasbare badjes voor in de tuin. Daar kan je samen met je vrienden hééérlijk in vertoeven. Zeker als je zo eentje koopt waar ook nog een jacuzzistand op zit… ja, deze bestaan echt! lekker een flesje bubbels mee bikini aan en gaan met die banaan. Optie voor de iets koelere dagen: lekker met de voetjes erin!
  • Picknikken aan het water: normaliter misschien iets te koud, maar nu heerlijk koel. Je kan hier lekker picknikken met wat vrienden en daarna lekker met de voetjes in het water afkoelen.
  • Zonsopgang (of –ondergang) bekijken: met dit weer slaapt menig mens niet zo lekker. Draai het om en maak er wat moois van: ga lekker naar het strand en kijk hoe de zon op of onder gaat. Romantisch en het bekijken waard!
  • Een barbeque hosten: je zomer is natuurlijk niet compleet zonder het geven van een barbeque! Om een goede barbeque te hosten zal je hier de enige voorbereiding in moeten steken: zorg dat je een goede barbeque hebt aangeschaft (de Kamado BBQ schijnt een echte aanrader te zijn) en dat je weet hoe deze werkt. Idealiter koop je een barbeque die met kooltjes werkt voor deze heerlijke, gerookte smaak. Koop voldoende vlees, maar zorg dat er ook afwisseling is. Je zou bijvoorbeeld maiskolven kunnen roosteren, of aardappels kunnen poffen. Daarnaast is een goede salade een prima toevoeging, en een fruitsalade kan een fijne afwisseling zijn. Zeker doen!

Zo zie je maar: er is keuze zat. Ga jij het hele lijstje af, of heb jij specifieke dingen die je leuk vindt? Of mis jij dingen op dit lijstje die jouw zomer echt compleet maken? Laat het me dan weten, ik ben benieuwd hoe jullie de zomer vullen!

Vorig artikelKleding voor de zomervakantie van dit jaar
Volgend artikelHet beste voer voor jouw viervoeter
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!