donderdag, juli 16, 2020

Tips voor een leuke zomer!

Heet

Het is heet. We kunnen het niet langer ontkennen. Waar het tot nu toe er op leek dat de zomer niet echt zou vlotten en we het met wolken, regen, en een schammele 20 graden zouden moeten stellen, hebben we nu alweer de eerste suptropische dagen achter de rug. Scholen maken gebruik van een tropenrooster, het oranje kruis waarschuwt ons om op ouderen te letten en voldoende te drinken en de meest tropische insecten vallen ons lastig. Het is officieel: die hete zomer gaat toch komen!

Wat te doen?

Maar een hete zomer is heus niet alleen maar afzien hoor. Er zijn ook genoeg leuke dingen aan deze warmte. Heb jij de volgende leuke dingen al gedaan?

  • Zwembadje opzetten in je tuin: bij menig supermarkt en winkel hebben ze nu van die kleine opblaasbare badjes voor in de tuin. Daar kan je samen met je vrienden hééérlijk in vertoeven. Zeker als je zo eentje koopt waar ook nog een jacuzzistand op zit… ja, deze bestaan echt! lekker een flesje bubbels mee bikini aan en gaan met die banaan. Optie voor de iets koelere dagen: lekker met de voetjes erin!
  • Picknikken aan het water: normaliter misschien iets te koud, maar nu heerlijk koel. Je kan hier lekker picknikken met wat vrienden en daarna lekker met de voetjes in het water afkoelen.
  • Zonsopgang (of –ondergang) bekijken: met dit weer slaapt menig mens niet zo lekker. Draai het om en maak er wat moois van: ga lekker naar het strand en kijk hoe de zon op of onder gaat. Romantisch en het bekijken waard!
  • Een barbeque hosten: je zomer is natuurlijk niet compleet zonder het geven van een barbeque! Om een goede barbeque te hosten zal je hier de enige voorbereiding in moeten steken: zorg dat je een goede barbeque hebt aangeschaft (de Kamado BBQ schijnt een echte aanrader te zijn) en dat je weet hoe deze werkt. Idealiter koop je een barbeque die met kooltjes werkt voor deze heerlijke, gerookte smaak. Koop voldoende vlees, maar zorg dat er ook afwisseling is. Je zou bijvoorbeeld maiskolven kunnen roosteren, of aardappels kunnen poffen. Daarnaast is een goede salade een prima toevoeging, en een fruitsalade kan een fijne afwisseling zijn. Zeker doen!

Zo zie je maar: er is keuze zat. Ga jij het hele lijstje af, of heb jij specifieke dingen die je leuk vindt? Of mis jij dingen op dit lijstje die jouw zomer echt compleet maken? Laat het me dan weten, ik ben benieuwd hoe jullie de zomer vullen!