Het perfecte game bureau: ook iets voor jou?

Ben jij een fanatieke gamer? Dan weet je als geen ander dat de houding waarin je gamet van invloed is op je prestaties. Het is heel belangrijk dat je niet onderuitgezakt gaat gamen, want zo krijg je binnen de kortste keren last van je nek en schouders. Er zijn maar al teveel gamers die chronische hoofdpijn en vermoeidheid hebben, en dat hoeft heus niet perse te liggen aan het slaapgebrek door het vele gamen. Als jij zorgt voor een gezonde houding en een ergonomische stoel en bureau, dan ondervind je veel minder klachten van het gamen.

Hoe ziet een game bureau eruit?

Ben jij het gewend om op de bank te gamen of aan je standaard bureau? Dat kan een uur lang heel comfortabel voelen, maar na verloop van tijd merk je dat je lijf begint te protesteren. Daarom investeren steeds meer gamers in een echt game bureau. Dit is een bureau dat speciaal is ontwikkeld voor gamers, waaraan je in een gezonde, ergonomische houding kunt gamen. Het computerscherm zet je recht voor je, en de benodigdheden om mee te gamen leg je op de uitschuifbare plank onder het bureau. Zo heb je ze precies op de juiste hoogte, en hoef je je armen niet constant op te tillen om de consoles te besturen.

Gaming bureaus voor meerdere beeldschermen

Naast een game bureau voor één enkel beeldscherm zijn er ook meer dan genoeg exemplaren die gemaakt zijn voor meerdere schermen. Ben jij het type gamer dat werkelijk alles uit je game-ervaring wil halen? Dan is de kans groot dat je meerdere schermen hebt, of simpelweg één extra groot scherm. Gelukkig is een game bureau er in allerlei soorten en maten, en zit er vast een tussen die precies past bij jouw behoeften.

Tips voor een gezonde houding tijdens het gamen

Je kunt natuurlijk nog net zo’n ergonomisch game bureau kopen als je wilt, het is nog steeds belangrijk dat je de juiste houding aanneemt tijdens het gamen. De stoel is daarbij erg belangrijk. Deze moet op de juiste hoogte zijn ingesteld, zodat je je armen niet op hoeft te tillen. Dit veroorzaakt namelijk verzuring. Je moet dus met de onderarmen gemakkelijk op het werkblad kunnen rusten, en met weinig inspanning de consoles kunnen besturen. De rugleuning van de stoel stel je zodanig in dat je rechtop zit, maar zeker niet te ver naar voren. Een rugleuning die ietwat meebeweegt is het beste. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om te vermelden dat je beter niet langer dan een uur aan één stuk gamet. Neem geregeld pauze, kijk even in de verte om je ogen rust te gunnen en ga op tijd slapen, hoe moeilijk dat ook is na het spelen van een spannende game!

Vorig artikelDit heb je nodig als je een kleedkamer gaat inrichten
Volgend artikelWaarom is een vijverpomp zo belangrijk?
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!