Tegels: de nieuwste woontrend

Heb je weleens gedacht aan tegels voor jouw vloer en wand? Als we gaan kijken naar de woontrends voor het interieur van nu, dan zijn dit toch wel tegels. Die zien we de laatste jaren steeds meer terugkomen. Tegels geven een strakke en luxe uitstraling. Maar wist je dat je ook tegels tegen de wand kunt plaatsen? De tegel op de wand maakt jouw interieur echt af! Ben je benieuwd naar de laatste woontrends op het gebied van de wandtegel? Lees dan snel verder.

Portugese tegel

De Portugese tegel is een blijvertje geworden. Het kan je niet ontgaan zijn, want veel huishoudens hebben een mozaïekje van Portugese tegels boven het gasfornuis. Deze tegels zijn te krijgen in modern of klassiek. Ze zijn veelal kleurrijk en kunnen daarom de smaakmaker zijn in jouw huis! Ze zijn ook veelal te krijgen in verschillende printjes. Uiteraard kan je dit ook gebruiken om je badkamer of toilet op te fleuren.

Marokkaanse tegel

Dit tegeltje is net wat kleiner dan het Portugees tegeltje. Ze worden ook wel Zelliges of Platta genoemd. Deze wandtegels zijn verkrijgbaar in verschillende maten: 10×10, 13×13 of 7,5x15cm. Ze worden veelal in keukens geplaatst, hier kan je denken aan een gestucte muur of boven het gasfornuis. Daarnaast zie je ze tegenwoordig in een badkamer terugkomen. Je kunt er een gehele muur mee betegelen, maar ook bijvoorbeeld alleen de douchewand. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt ook de tegel op de wand plaatsen en dan door laten lopen op de vloer, dit geeft een speels effect.

Marmerlook

Dit was de trend van 2021, en zien we ook nog in 2022 terugkomen: de marmerlook. Deze look zie je vooral in dure restaurants en hotels terugkomen. Omdat deze keramische tegels zijn voorzien van een printje, geeft dat een luxere uitstraling van de woonoppervlakte. Deze natuursteen verschilt in kleur. Vaak wordt er voor wit gekozen, maar deze tegel wordt ook vaak gekozen in het wit met een donkere adering of zwart met een lichte adering, ze zijn er eveneens in beige kleuren.

Tegels leggen

Je kunt de wandtegels laten plaatsen door een tegelzetter, maar als je handig bent en geen groot budget hebt, kan je ook zelf wandtegels plaatsen. Je hebt wel de juiste gereedschappen nodig. Die kan je uiteraard bij een bouwmarkt kopen. Weet je niet wat je nodig hebt? Laat je dan daar goed voorlichten door te vragen wat je nodig hebt bij het tegels leggen. Op internet kan je goede video’s vinden waarin uitgelegd wordt hoe je een wand moet betegelen. Wil je de wand en zowel de vloer betegelen? Dan is het raadzaam om met de wand te beginnen. Zo voorkom je vlekken op je betegelde vloer. Ook als je geen groot budget hebt kan je ook zelf vloertegels leggen.

Succes met het uitzoeken van de juiste tegels, en met leggen van de tegels. 

Vorig artikelEenvoudig je schadeauto verkopen of je motor verkopen
Volgend artikelZware beroepen, wat maakt ze zo zwaar?
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!