Een omgetoverde tuin

Het mooie weer is onderweg, we zijn al vol in de lente en het is tijd om de tuin aan te pakken. Voor veel mensen is de tuin geen punt van aandacht in de winter. Dat kan ervoor zorgen dat de boel in de koude natte maanden een beetje verslonst. Maar hoe lekker is het om in de zomer een eigen stukje ‘buiten’ te hebben? In deze blog vertel ik u hoe u de opknapping van uw tuintje aanpakt. Leest u mee?

Wat is het plan?

Het handigste is het om met een plan aan de slag te gaan. Zeker omdat u zo veel meer een samenhangend geheel creëert. Dat vinden veel mensen prettig. Zo kunt u online of in magazines inspiratie opdoen en zo een beeld maken. Hier verbind u vervolgens gewoon stappen aan en die werk je uit. Zeker bij een klein project hoeft dat geen hogere wiskunde te zijn.

Zelf doen of laten doen

Dan is het de vraag of u alles zelf wilt doen, wilt laten doen of een beetje van beide. Vaak komt u hier al achter in uw plan. Er zijn wellicht dingen die u wilt maken in de tuin waarvan u weet dat u daar een professional voor nodig hebt. Maar er zullen ook dingen zijn die u prima zelf kan doen, de vraag is dan: wilt u dat? Hier begint ook het maken van een begroting want de werkzaamheden uitbesteden, daar zitten natuurlijk ook extra kosten bij.

Uit en aankleden

Tijd om de tuin te strippen! Al het onkruid eruit en de hoge drukspuit erop. Zo maakt u van uw rommelige tuintje een blank canvas dat omgetoverd kan worden tot een waar kunstwerk. Hier begint het leuke werk, het uitzoeken van de aankleding. Onder de aankleding vallen allerlei verschillende dingen zoals meubilair; tuinstoelen, loungesets, etc. maar ook planten en bloemen. Als het goed is heeft u hier in uw plan al voor gebudgetteerd, zo kunt u zorgeloos spullen uitzoeken met een prijslimiet, zonder dat u zich daar later zorgen over hoeft te maken.

Houd het bij

Als alles staat, is het genieten geblazen. Kijk onder andere uit voor onkruid en ongedierte. Onkruid moet u regelmatig bijhouden en wanneer u last heeft van ongedierte zoals slakken of engerlingen, moet je een bestrijdingsmiddel regelen om uw planten te redden. Gif raad ik altijd af, aangezien dat ook alle goede flora en fauna beschadigt of dood. U kan dit soort dingen ook op een natuurlijke manier oplossen bijvoorbeeld door aaltjes tegen engerlingen te bestellen. Zo lost de natuur het zelf op, met een beetje hulp. Engerlingen bestrijden, of ander ongedierte, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Vorig artikelBasketballen doe je met Wilson basketballen of Spalding basketballen
Volgend artikelProfessionele en snelle ongediertebestrijding
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!