Tips om je badkamer in te richten

Wil je je badkamer grondig renoveren of heb je zin in een make-over van deze ruimte? Afhankelijk van de stijl die je voor ogen hebt en de beschikbare oppervlakte zijn er een aantal keuzes die je moet maken. Uiteraard heb je ook een budget waarmee je rekening moet houden. In dit artikel geven we je enkele tips voor een mooie inrichting van je nieuwe badkamer.

Materiaal kiezen

Laat je een nieuwe badkamer plaatsen, dan moet je vooraf heel wat keuzes maken. De tegels bijvoorbeeld. Kies je voor grote tegels op de vloer die ook doorlopen op de wanden? Of verkies je kleine mozaieksteentjes in de douche? De keuze van grote of kleine tegels hangt ook af van de oppervlakte van de ruimte. Heb je een kleine badkamer, dan ga je best voor tegels van 60x60cm of zelfs 90x90xcm. Eenmaal je de tegels gekozen hebt, moet je ook de douche, het toilet en meubels kiezen. Van ladekast over wc bril tot handdoeken, in een badkamer moet je véél beslissingen nemen. We raden je aan om onder de lavabo een ladekast te plaatsen, daarin kan je makkelijk badhanddoeken kwijt. Naast de lavabo plaats je een kolomkast om je doucheproducten in op te bergen. Wil je zeker tien jaar geniet hebben van je badkamer, kies dan voor tijdloze materialen en kleuren. Een neutrale en tijdloze badkamer, daar kan je wel een tijdje meer verder. Bovendien kan je er een persoonlijk touch aan geven door te kiezen voor enkele eyecatchers of kleurrijke accessoires. Denk maar aan een knalgele badmat of wat planten die de ruimte opfleuren.

Licht en ruimtelijk

Zijn de keuzes op vlak van sanitair gemaakt? Dan kan je nadenken over de kleuren van de tegels en meubels. In een badkamer is het altijd een goed idee om voor lichte en neutrale kleuren te gaan, zeker als de oppervlakte niet zo groot is. Door wit, beige of grijs te integreren, trek je het licht als het ware naar binnen en zorg je dus voor een ruimtelijk effect. Over een ruimtelijk effect gesproken: een inloopdouche met glazen douchewand is de beste keuze om ervoor te zorgen dat de ruimte niet te klein oogt. De glazen wand is transparant, waardoor het design van de badkamer niet onderbroken wordt. Nog een tip voor kleinere badkamer: kies voor zwevende badkamermeubels. Deze zijn niet alleen handig om onder te poetsen, maar doordat ze los staan van de vloer nemen ze ook optisch niet veel ruimte in.