Hoe vervoer jij jezelf van A naar B?

Tweedehands-fietsen-rotterdam

(Bijna) iedere dag vervoeren we ons zelf van A naar B. Misschien ga je naar school, naar je werk, naar de sport of ergens anders naar toe. Hier heb je meestal natuurlijk een vervoersmiddel bij nodig. Maar welk vervoermiddel kies jij eigenlijk en waarom? In dit blog een aantal vervoersmiddel op een rijtje met bijbehorende voor- en nadelen.

De fiets

Wanneer heb jij je oude vertrouwde stalen ros voor het laatst van stal gehaald of is je fiets juist het vervoermiddel waar jij het liefste mee op pad gaat? De fiets is het meest goedkope vervoermiddel dat er is (relatief gezien dan en zonder de benenwagen meegerekend). Het enige wat je in principe hoeft te doen is je fiets aan te schaffen. En voor een paar tientjes heb je bijvoorbeeld al een prima tweedehands fiets. En ben je nou nog heel voorzichtig met je fiets ook dan komen daar bijna geen extra kosten bij. Zeker in de grote stad is de fiets een prima vervoersmiddel. Je kunt tussendoor en het brengt je snel van A naar B. Het enige grote nadeel van de fiets is dat het misschien wat langer duurt als je grote afstanden moet afleggen en je komt niet helemaal droog over als het regent. Op zoek naar tweedehands fietsen in Rotterdam of Amsterdam? Ze zijn er zat!

De scooter

Het lijkt op een fiets maar gaat gelukkig ietsjes sneller. Voor de iets minder sportievelingen onder ons, voor degene die een langere afstand moeten overbruggen of voor degene die nog te jong zijn voor de motor… de scooter! Zelf vind ik de scooter de perfecte uitvinding. Vooral die met het blauwe plaatje. Het is een prima oplossing voor studenten die niet het budget hebben om een auto te kopen maar toch naar iets op zoek zijn waarmee ze wel wat sneller op school zijn. Op het openbaar vervoer ’s ochtends kunnen we helaas niet altijd rekening. Het enige nadeel van de scooter is dat je hiermee ook niet geheel droog aankomt als het regent en met een hard windje moet je oppassen dat je niet van je scooter afgeblazen wordt.

De auto

Voor mensen met een wat ruimer budget is de auto natuurlijk de perfecte oplossing. Het brengt je snel van A naar B, het is droog en je kunt er zowel mensen als spullen in kwijt. De nadelen van een auto? Ze zijn niet bepaald zuinig, je kunt niet lekker even snel tussendoor rijden en het is slecht voor het milieu. Daarnaast betaal je ook nog eens een verzekering en wegenbelasting. Maar verder is de auto best leuk hoor.

En met welk vervoermiddel vervoer jij jezelf van A naar B?

 

 

Vorig artikelHoe richt je een huis voor het eerst in
Volgend artikelDe winter staat voor de deur. Naar binnen dus?
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!