De winter staat voor de deur. Naar binnen dus?

terrasverwarmer

Nee joh! Want ook in de winter kun je heerlijk buiten zitten. En dat zelfs zonder (extra) dikke jas. Je maakt een mooie overkapping aan je huis of in je tuin en je plaatst daar een of meerdere terrasverwarmers. Zo kun je heerlijk buiten genieten, hoe koud het ook is. En die terrasverwarmers? Die plaats je natuurlijk gewoon zelf.

Ga je voor elektrische terrasverwarmers of voor een terrasverwarmer op gas?

Aan allebei kleven voor- en nadelen. Maar welke optie je ook kiest, je zit er lekker warmpjes bij!

Een elektrische terrasverwarmer

De meeste mensen kiezen voor elektrische terrasverwarmers en dat is niet zonder reden. Deze terrasverwarmers gaan aan met één druk op de knop en ze zijn gemakkelijk te installeren. Nou ja, als je geen extra kabel hoeft te trekken of geen extra groep in je meterkast hoeft te laten aanleggen. Heb je geen extra kabel én geen extra groep nodig? Dan heb je aan een schroef-boormachine genoeg.

Soorten elektrische terrasverwarmers

De meest bekende elektrische terrasverwarmers zijn die met die helder oranje kleur. Deze worden de “heldere stralers” genoemd. Je ziet ze in de stad op ieder terras en je kunt ze ook gemakkelijk bij jou in de tuin plaatsen. Het grote voordeel van deze “heldere stralers” is dat ze erg efficiënt zijn, veel warmte geven en (bijna) geen last hebben van een eventueel windje. Een nadeel kan zijn dat ze helder oranje licht geven. Daar moet je maar net van houden.

Heb je liever wel warmte maar geen licht? Kies dan voor “Carbon stralers”. Deze zien er neutraal uit en verspreiden geen licht, maar wel warmte. Hou er wel rekening mee dat deze terrasverwarmers meer moeite hebben met de wind.

Red ik het met één elektrische terrasverwarmer?

En hoe hoog moet ik zo’n ding hangen? Wat zijn nou de do’s en dont’s als het aankomt op het aanleggen van je terrasverwarming. Maar kijk vooral goed naar het vermogen van de heater. Je wilt er wel lekker warm bij zitten, maar je wilt niet het gevoel hebben dat je in de zon zit te bakken. Ook wil je voorkomen dat je precies naast de warmestraling zit. Laat je daarom goed (online) informeren over de verschillende mogelijkheden.

Een terrasverwarmer op gas

Heb je geen vaste overkapping waar je je terrasverwarmer aan kunt monteren? Dan is een terrasverwarmer op gas iets voor jou. Je kunt deze terrasverwarmers gemakkelijk van de

ene naar de andere kant van de tuin brengen. Ook het binnen zetten na gebruik is geen probleem. Het grootste voordeel van een terrasverwarmer op gas is de mobiliteit. Een terrasverwarmer op gas maakt, over het algemeen, gebruik van een (grote) gasfles. Ze zijn echter ook beschikbaar in een aardgas-variant. Hierdoor krijg je meer het haardvuur-idee en de vlammetjes zorgen voor een extra beleving.

Genieten van je tuin, ook in de winter

Je ziet het, de mogelijkheden zijn er zeker om, ook in de winter, te genieten van je tuin. Zelfs een barbecue met de kerst is mogelijk op deze manier. Hoe ga jij je extra buiten-tijd invullen?

 

Vorig artikelHoe vervoer jij jezelf van A naar B?
Volgend artikelHet inrichten van een nieuwe badkamer
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!