Hoe richt je een huis voor het eerst in

Voor iedereen komt er een keer een moment dat je je vleugels uitslaat en het ouderlijk nest verlaat. Maar ik kan me als geen ander voorstellen hoe moeilijk dat kan zijn. Misschien niet eens op emotioneel gebied maar wel op het gebied van regelen en plannen. Want wat moet er allemaal gebeuren voor je helemaal klaar op de bank zit? Je moet je inschrijven in de gemeente, een nieuwe huisarts zoeken en ga zo maar door. Maar als je dat allemaal geregeld hebt, dan kom je thuis en wil je op die bank ploffen maar die staat er nog helemaal niet. Je hebt namelijk ook nog spullen nodig voor ín huis. Dat punt van uit huis gaan, bespreek ik in deze blog. Lees je mee?

Lijstjes, lijstjes

Iets wat mij destijds enorm geholpen heeft, was het maken van lijstjes. Per kamer maakte ik lijstjes met wat ik nodig had zodat ik makkelijk af kon strepen en geen belangrijke dingen vergat. Kleine dingen kan je immers altijd ophalen, maar ook met lijstjes is de kans dat je de kleine dingen vergeet heel klein. Je hebt immers alles opgeschreven. Op internet staan ook dit soort kant en klare lijstjes. Houd die erbij om te checken of je niks vergeten bent. Zo was ik helemaal vergeten BES LED lampen te halen. Zat ik ineens in het donker.

Meet de boel op

Je weet nu wat je allemaal moet hebben maar de volgende vraag is of het allemaal past. De kans is namelijk groot dat je eerste huisje niet heel ruim is. Het zou dan enorm zonde zijn als je een bank hebt gekocht die vervolgens niet in je woonkamer past. Of straks zit je met een prachtige boxspring die niet door de deur kan. Even opmeten dus dan kan er niets misgaan. Dan past en staat alles straks perfect in je eigen huisje.

Online of in het echt?

Vervolgens moet je kiezen welke producten je online besteld en welke je in een winkel wilt testen en ophalen. Zo kan ik me voorstellen dat je die boxspring even wilt uitproberen voor je hem aanschaft. Of misschien weet je al precies welke je wilt en kan je hem zo via internet bestellen. Verder hoef je in principe ook de deur niet uit voor dingen als fotolijstjes, maar wie weet, vind jij het wel superleuk om de winkels in te duiken. Het is jouw keuze want het is jouw huis!

Vorig artikel3 tips voor het organiseren van een succesvol zakelijk evenement
Volgend artikelHoe vervoer jij jezelf van A naar B?
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!