Verschillende soorten graszaden

Graszaden worden gebruikt om een gazon of grasveld te kweken, voor bijvoorbeeld in je tuin. Hoewel het lijkt alsof alle graszaden hetzelfde zijn, zijn er veel verschillende soorten. Deze soorten zijn geschikt voor verschillende klimaten en doeleinden. In dit artikel ontdek je een aantal verschillende soorten graszaden en de voor- en nadelen van elk type.

Koude en warme seizoen graszaden

Graszaden zijn onder te verdelen in twee hoofdtypen: koude- en warme seizoensgrassen. Koude seizoensgrassen, zoals ryegrassen en blauwgras, groeien het beste in koelere klimaten en zijn geschikt voor bijvoorbeeld gazons en sportvelden. Ze hebben een dicht, donzig blad en zijn gemakkelijk te onderhouden. Daarnaast groeien warme seizoensgrassen, zoals bermudagras en zebravinkengras, het beste in warmere klimaten en zijn geschikt voor gebruik op golfbanen en in parken. Ze hebben een luchtig, open blad en zijn wat moeilijker te onderhouden dan koude-seizoen grassen.

Er zijn ook verschillende soorten graszaden binnen de hoofdtypen. Elke soort met hun eigen unieke eigenschappen. Sommige graszaden zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen droogte, terwijl andere beter bestand zijn tegen schimmels of ziekten. Het is belangrijk om te weten welke graszaden het beste zijn voor het specifieke klimaat en doel, voordat je begint met het planten van je gazon of grasveld.

Het onderhoud van grassoorten

Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van graszaden is het onderhoud. Sommige graszaden, zoals ryegrassen, hebben veel onderhoud nodig om er mooi uit te zien, terwijl anderen, zoals blauwgras, minder onderhoud vereisen. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe vaak u het gazon of het grasveld gaat gebruiken. Sportvelden en gazons die intensief worden gebruikt, hebben bijvoorbeeld graszaden nodig die beter bestand zijn tegen slijtage en verdrukking.

Om je gazon snel te laten groeien en in topconditie te houden, is het gebruik van meststoffen erg belangrijk. Meststoffen zijn producten die worden gebruikt om het gras te voeden en te versterken. Meststoffen kopen kan in veel gevallen gewoon online. Er zijn namelijk veel verschillende soorten meststoffen op de markt, waardoor het belangrijk is om te kiezen voor een meststof die geschikt is voor het graszaad waar je voor gekozen hebt. 

Welk graszaad moet je kiezen?

Het komt er dus op neer dat je moet kijken naar de eigenschappen die je belangrijk vindt bij graszaden. Voor een tuin zijn Engels raaigras en struisgras goede opties. Als je er zeker van wilt zijn dat je een grassoort kiest die écht bij je past, kun je het beste naar een winkel, of online tussen de graszaden van MOOWY kijken naar de verschillende soorten. Hier geven ze je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. 

Vorig artikelCreëer extra leefruimte met een Veranda of Terrasoverkapping
Volgend artikelVeilig op je tweewieler!
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!