Wat kun je het beste eten bij burn-out symptomen?

Heb je last van stress of burn-out klachten? Je zou misschien het liefst je koffers pakken en een reis boeken naar een ver land om weer helemaal op te laden, maar wist je dat voeding je ook kan helpen om burn-out klachten tegen te gaan? In dit blog geven we je een aantal tips.

Je bloedsuikerspiegel terug in balans

Heb je last van burn-out symptomen? Dan is het allereerst belangrijk om ervoor te zorgen dat je bloedsuikerspiegel weer in balans gebracht wordt. Alle voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel schommelt dienen daarom vermeden te worden. Denk aan koffie, alcohol, suiker, fruitsappen en witte meel producten. Eet in plaats daarvan vooral veel verse groenten, zaden en noten, peulvruchten en gezonde eiwitten en vetten. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft.

Drink minder koffie en andere cafeïne rijke dranken

Heb je last van burn-out symptomen? Dan kun je koffie en thee beter laten staan. De cafeïne, die van nature in koffie en thee zit, zorgt ervoor dat er extra stresshormonen afgegeven worden. Hierdoor slaap je minder goed. In plaats daarvan kun je kruidenthee drinken. Of gewoon water.

Extra voedingsstoffen toevoegen

Wanneer je veel last hebt van stress of te kampen hebt met burn-out symptomen, kan het voorkomen dat er een tekort ontstaat aan voedingsstoffen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld magnesium, Vitamine C en Vitamine B. Je kunt deze tekorten aanvullen door veel groene groenten te eten, of tijdelijk een voedingssupplement nemen.

Voeg maca en goji bessen toe aan je eetpatroon

Als je last hebt van burn-out symptomen heeft je lichaam extra ondersteuning nodig. Je kunt daarom goji bessen en maca toevoegen aan je eetpatroon. Goji bessen zorgen ervoor dat je meer energie krijgt en maca zorgt ervoor dat je hormonen in balans gebracht worden.

 

 

Vorig artikelWebshop laten maken?
Volgend artikelhet kan weer: gezond leven
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!