5x out of the box ideeën voor de kinderkamer

Een kinderkamer inrichten is heel erg leuk. Net zoals de kids zelf, kun je in hun kamer je fantasie volledig de vrije loop laten. Niets is te gek, alles kan en alles mag! En natuurlijk wil je graag een plek creëren die niet alleen functioneel is, maar ook waar je kind zich veilig en gelukkig voelt. 

Thema-muurtekeningen

Maak van de muren van de kinderkamer een prachtige canvas door er een mooie muurtekening op te zetten. Of je nu kiest voor een betoverend boslandschap, een kleurrijke onderwaterwereld of een magisch sprookjeskasteel, een muurtekening tovert de kamer meteen om tot een echte parel. Je kan ervoor kiezen om samen te werken met iemand die goed kan tekenen en schilderen, of je kan zelf aan de slag gaan met muurstickers en verf. Het resultaat hoeft niet perfect te zijn, zolang het maar vrolijk is en de aandacht trekt in de kamer past een muurtekening perfect in een eclectisch interieur voor de kinderkamer. 

Groeimuur

Laat je kids zelf toekijken hoe snel ze groeien, door een groeimuur te maken in hun slaapkamer. Kies een lege muur en markeer met regelmatige tussenpozen de lengte van je kinderen met krijt, verf of met decoratieve meetlinten. Dat is niet alleen heel leuk, maar het is ook een interactieve manier om hun groei bij te houden. Zo hebben ze later, wanneer ze ouder zijn, een tastbare herinnering aan hun kindertijd.

Indoor boomhutbed

Alle kids spelen toch graag buiten, dus breng die magie naar binnen met een indoor boomhutbed! Zo’n uniek bedje combineert functionaliteit met veel fantasie en is voor je kind een gezellige en avontuurlijke plek om te slapen en te spelen. Met een verhoogd bed, een ladder en misschien zelfs een glijbaan, zal een het boomhutbed zeker de favoriete plek van je kind worden in de kamer. Voeg wat knusse kussens, dubbele rolgordijnen aan de raampjes van de boomhut, dekens en twinkelende lichtjes toe om het extra gezellig te maken.

Geheime doorgang of verborgen speelruimte

Wil je wat mysterie toevoegen aan de kinderkamer? Kies dan voor een geheime doorgang of verborgen speelruimte. Dit kan zo eenvoudig zijn als een boekenplank die opent naar een verborgen speelhoek of zo complex als een kleine kruipruimte achter een verplaatsbaar paneel. Kinderen houden van kruipen en zich verstoppen, dus zo’n plekje is de ideale plaats om kampen te bouwen of zich even terug te trekken om te spelen.

Interactieve muurpuzzels of spelletjes

Maak van de muren van de kinderkamer een speelplaats door interactieve muurpuzzels of spelletjes toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een magnetische muur waarop ze kunnen tekenen en spelen met magneten. Je kunt ook dartbord, een basketbalring of een kleine voetbalgoal in de kamer zetten om actieve en spellen te spelen.

Vorig artikelSnel werk vinden? Solliciteer voor deze jobs
Volgend artikelCreatief spelen en leren: 6 originele DIY projecten voor kinderen
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!