Baantjes die je vanuit huis kunt doen

Author

Categories

Share

Er zijn uiteindelijk best veel mensen die vanuit de comfort van hun eigen huis kunnen werken. Veel van die banen zijn voor mensen met speciale kennis of vaardigheden. Je moet daar dan dus maar net de juiste kwalificaties voor hebben. Als je op zoek bent naar een baantje naast jouw studie, of bijvoorbeeld iets tijdelijks, dan kom je hier waarschijnlijk niet voor in aanmerking. Gelukkig zijn er ook baantjes die je zonder al te veel eisen thuis kunt doen. Het enige wat je eigenlijk altijd nodig hebt is een laptop en een portie vrije tijd. Uiteraard helpt het als je hier en daar wat ervaring hebt in de relevante onderwerpen. Hier een aantal voorbeelden van baantjes die je thuis kunt uitoefenen waar jij misschien wel geschikt voor bent!

Callcenter medewerker vanuit huis

Er zal altijd behoefte zijn aan echte mensen die (potentiële) klanten te woord kunnen staan. Sommige bedrijven hebben een afdeling die dit regelt, en andere bedrijven huren een groot callcenter in. In beide gevallen wordt er steeds meer gebruikt gemaakt van een virtueel callcenter. Als je met het systeem kunt verbinden om telefoontjes te plegen, een goede headset en een headset hebt kun je dit werk vanuit elke denkbare plek doen!

Editor of creatief schrijven

Altijd al betaald willen worden voor het kijken van films? Dat kan! Zeker als je over een redelijk niveau in de Engelse taal beschikt kun je werk vinden als (freelance) recensent. Ook minder glamoureuze baantjes die te maken hebben met teksten schrijven kun je vaak vanuit huis doen. Veel bedrijven besteden het schrijven van content voor hun websites uit. Het gaat dan om simpele beschrijvingen van al hun producten, of collecties van informatie. Als content writer kun je dit uiteraard vanuit huis doen. Als je écht goed bent met taal kun je ook beter betaald werk vinden als editor. Je corrigeert dan teksten van andere mensen, zoals boeken, artikelen of scripties. Vaak is hier echter wel enig bewijs van kunde vereist.

Platforms voor eenmalige klussen

Als jij nou bijvoorbeeld een hobby of passie hebt voor video-editing of je bent erg goed in een vreemde taal, dan kan je via platforms als Fiverr opdrachten vinden op commissie. Afhangende van hoe uniek jouw dienst is, en van hoe goed je er in bent kun jij jouw prijs bepalen. Talloze creatieve hobby’s kun je hiermee gemakkelijk omzetten in een bijverdienste!

Uiteindelijk moet je net als op de fysieke banenmarkt gewoon een beetje wilskracht en geluk hebben om de perfecte baan te vinden die je vanuit huis kunt uitvoeren. Je zal niet altijd veel betaald krijgen, en misschien wil je uiteindelijk stiekem toch wel liever op een kantoor werken. Hoe dan ook is het ‘t natuurlijk waard om een keer te proberen!

 

Author

Share