Baantjes die je vanuit huis kunt doen

Er zijn uiteindelijk best veel mensen die vanuit de comfort van hun eigen huis kunnen werken. Veel van die banen zijn voor mensen met speciale kennis of vaardigheden. Je moet daar dan dus maar net de juiste kwalificaties voor hebben. Als je op zoek bent naar een baantje naast jouw studie, of bijvoorbeeld iets tijdelijks, dan kom je hier waarschijnlijk niet voor in aanmerking. Gelukkig zijn er ook baantjes die je zonder al te veel eisen thuis kunt doen. Het enige wat je eigenlijk altijd nodig hebt is een laptop en een portie vrije tijd. Uiteraard helpt het als je hier en daar wat ervaring hebt in de relevante onderwerpen. Hier een aantal voorbeelden van baantjes die je thuis kunt uitoefenen waar jij misschien wel geschikt voor bent!

Callcenter medewerker vanuit huis

Er zal altijd behoefte zijn aan echte mensen die (potentiële) klanten te woord kunnen staan. Sommige bedrijven hebben een afdeling die dit regelt, en andere bedrijven huren een groot callcenter in. In beide gevallen wordt er steeds meer gebruikt gemaakt van een virtueel callcenter. Als je met het systeem kunt verbinden om telefoontjes te plegen, een goede headset en een headset hebt kun je dit werk vanuit elke denkbare plek doen!

Editor of creatief schrijven

Altijd al betaald willen worden voor het kijken van films? Dat kan! Zeker als je over een redelijk niveau in de Engelse taal beschikt kun je werk vinden als (freelance) recensent. Ook minder glamoureuze baantjes die te maken hebben met teksten schrijven kun je vaak vanuit huis doen. Veel bedrijven besteden het schrijven van content voor hun websites uit. Het gaat dan om simpele beschrijvingen van al hun producten, of collecties van informatie. Als content writer kun je dit uiteraard vanuit huis doen. Als je écht goed bent met taal kun je ook beter betaald werk vinden als editor. Je corrigeert dan teksten van andere mensen, zoals boeken, artikelen of scripties. Vaak is hier echter wel enig bewijs van kunde vereist.

Platforms voor eenmalige klussen

Als jij nou bijvoorbeeld een hobby of passie hebt voor video-editing of je bent erg goed in een vreemde taal, dan kan je via platforms als Fiverr opdrachten vinden op commissie. Afhangende van hoe uniek jouw dienst is, en van hoe goed je er in bent kun jij jouw prijs bepalen. Talloze creatieve hobby’s kun je hiermee gemakkelijk omzetten in een bijverdienste!

Uiteindelijk moet je net als op de fysieke banenmarkt gewoon een beetje wilskracht en geluk hebben om de perfecte baan te vinden die je vanuit huis kunt uitvoeren. Je zal niet altijd veel betaald krijgen, en misschien wil je uiteindelijk stiekem toch wel liever op een kantoor werken. Hoe dan ook is het ’t natuurlijk waard om een keer te proberen!

 

Vorig artikelBubbeltjesplastic houdt de koper tevreden!
Volgend artikelMeer inkt voor uw geld met HP 364 XL huismerk cartridges
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!