De lekkerste dranken voor deze zomer

Author

Categories

Share

Het is natuurlijk een zomer zoals andere zomers. We kunnen minder naar vakantiebestemmingen, de meeste festivals en uitgaansgelegenheden zijn dicht en afgelast en er wordt nog altijd aangeraden om sociale afstand te houden. Maar dat betekent niet dat we niet heerlijk van de zomer kunnen genieten, en daar hoort natuurlijk een lekker drankje bij. In dit artikel bespreken we de lekkerste zomerdranken. We hebben het natuurlijk wel over alcoholische dranken, dus als je nog geen 18 bent, geen druppel!

Limoncello

Limoncello is een heerlijk zomerse citroendrank die van origine gemaakt wordt in het zuiden van Italië. De drank werd eerst voornamelijk geproduceerd rond de golf van Napels en op het eiland Capri, maar wordt tegenwoordig ook gemaakt op Sicilië, Sardinië en zelfs in Frankrijk en Californië. Echte traditionele limooncello wordt gemaakt met citroenen uit de omgeving Sorrento. Natuurlijk is het tegenwoordig ook gemaakt met citroenen uit andere streken maar flessen met de naam IGP of wel een beschermde geografische aanduiding garandeert dat er voor die fles sorrento citroenen zijn gebruikt. Limoncello drink je normaal gesproken na het eten. Bijvoorbeeld na een buitenmaaltijd op een warme zomerse dag. Je drinkt limoncello zo koud mogelijk, tussen de 4-5 graden. Door de alcohol bevriest limoncello niet in de vriezer dus het is prima mogelijk het daar te bewaren. Je kunt limoncello ook gebruiken in cocktails. Combinaties met prosecco en tonic zijn zeer populair.

Witte rum

Natuurlijk is een echte zomerdrank, witte rum. Bij witte rum denken we al snel aan de tropische Cariben en misschien zelf aan piraten. Alhoewel je rum natuurlijk puur kunt drinken is het vooral een drank die zeer populair is in verschillende mixen. Rum en cola is natuurlijk een klassieker maar je kunt ook veel tropische cocktails bereiden.

Bestellen

Aangezien er nog steeds wordt aangeraden om zoveel mogelijk sociale afstand te houden is het een goed idee om voor je lekkere drankjes niet naar de winkel te gaan. Het is een stuk gemakkelijker om je drank online te bestellen. Bijvoorbeeld bij Drankdozijn.be. Dit is ook handig als je een feest of barbecue organiseert. Want het is gelukkig momenteel wel mogelijk om straatfeesten te geven tot wel honderd personen, zo lang er wel rekening gehouden wordt met de sociale afstand van anderhalve meter die bewaard moet worden. Als je voor honderd man aan drank besteld dan is dat natuurlijk een stuk makkelijker dan zelf naar de winkel gaan.

Author

Share