Drie tips tegen een herfst- of winterdipje

De tijd van lange, warme zomeravonden zijn geweest en het is weer herfst. Het wordt ’s avonds steeds vroeger donker en we trekken onze truien maar eens uit de kast. Sommige mensen houden van deze tijd van het jaar. Ze zijn gek op binnen zitten met een warme kop thee en een dekentje en kijken al weken uit naar de kerst. Helaas zijn er ook mensen die minder houden van het najaar. Vooral wanneer het écht winter wordt voelen zij zich niet meer zo lekker in hun vel. Gelukkig heb ik goede tips voor een winterdipje!

Blijf naar buiten gaan

Allereerst is het belangrijk dat je naar buiten blijft gaan. Het is namelijk voor niemand goed om de hele dag binnen te zitten. Kijk dus of je af en toe even tijd hebt om een lange wandeling te maken. Als je geen tijd hebt voor een lange wandeling, kan je ook een keertje naar een supermarkt van een blok verder lopen. Het belangrijkste is dat je gewoon even een frisse neus haalt! En heb je echt lang de tijd, ga dan een keertje naar het strand of met de motor op pad. Lekker uitwaaien is wat mij betreft een ultiem geluksmomentje. Zorg er wel voor dat als je op de motor gaat je goed verzekerd bent. Even googlen op ‘motorverzekering vergelijken’ en dan kom je er wel uit!

Geniet van de kleine dingen

Daarnaast is het belangrijk om te blijven genieten van de kleine dingen. Ook al hou je niet van binnen zitten, ook binnen kan je leuke momentjes creëren. Denk bijvoorbeeld aan dingen die je niet zo vaak doet zoals een filmavondje met familie of een dinertje met vrienden. Als je eens in de zo veel tijd zoiets organiseert zal je merken dat je er heel veel mensen blij mee kan maken. En dat het voor jezelf ook een geluksmomentje kan opleveren! Haal dus energie uit dit soort kleine dingetjes en dan zal je winterdipje ver te zoeken zijn.

Erken het

Tot slot is het belangrijk om je winterdipje gewoon te erkennen. Als iemand aan je vraagt hoe het met je gaat hoef je echt niet altijd te zeggen dat het goed gaat. Vertel ze gewoon eerlijk dat je last hebt van een beetje een winterdipje en je zal merken dat je niet de enige bent. Het belangrijkste is dat het niet je leven gaat overheersen. Dus er met andere over praten kan heel fijn zijn en zorgen voor opluchting.

Vorig artikelEen rondreis Zuid-Afrika staat op veel wensenlijstjes
Volgend artikelBelangrijke dingen om je kinderen te leren
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!