Gras óf tegels in je tuin? Je leest het hier!

Wanneer je gaat nadenken over de inrichting van je tuin, is het kiezen tussen gras, tegels óf een combinatie van beiden voor veel mensen een lastige keuze. Twijfel jij voor welke optie jij moet gaan? In deze blogpost word je geholpen bij het maken van een weloverwogen keuze!

De voor- en nadelen van grasmatten

Allereerst kiezen veel mensen graag voor grasmatten in hun tuin. Dit komt omdat gras een zeer belangrijke rol heeft in het ecosysteem. In gras kunnen namelijk allerlei insecten leven en zo draag je bij aan de biodiversiteit. Daarnaast heeft écht gras een unieke en natuurlijke uitstraling en dit is iets wat veel mensen belangrijk vinden bij een tuin. Ook verspreidt gras een lekkere, kenmerkende geur. Zeker wanneer het gras net gemaaid is.

Het nadeel aan gras is dat het best wat onderhoud verreist. Zo moet je het gras maaien, onkruidvrij maken, wateren en bezaaien. En wanneer het even tegenzit krijg je te maken met grasziekten die je moet bestrijden. Daarom kiezen veel mensen vandaag de dag dan ook graag voor kunstgras. De kwaliteit van kunstgras is de laatste jaren flink verbeterd! Je kunt kiezen uit allerlei soorten, kleuren en structuren zodat er altijd wel iets bij zit dat aansluit bij je wensen. Wel loop je met kunstgras vele voordelen van écht gras mis, zoals het zachte gevoel, de geur en unieke uitstraling.

Tegels met gras combineren populair!

Wil jij toch graag echt gras in je tuin, maar wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan het onderhouden van je gazon? Dan is het misschien nog een idee om voor een kleinere grasmat te gaan. Een compacter stuk gazon is een stuk makkelijker te onderhouden en zorgt voor een sfeervolle, groene tuin! Tegenwoordig kun je grasmatten kopen in allerlei verschillende formaten. Zo kies je zelf met gemak de grootte van je gazon!

Wanneer kies je voor tegels?

Tegels in je tuin zijn ideaal voor mensen die last hebben van hooikoorts. Je hebt namelijk een stuk minder last van pollen in je tuin. Ook word je veel onderhoud uit handen genomen. Tegels maak je gemakkelijk schoon met een hogedrukspuit en kunnen er dan weer een seizoen tegenaan. Wel krijgt je tuin vaak een minder sfeervolle, natuurlijke uitstraling. Maar dit kun je oplossen door veel andere vegetatie te planten zoals struiken, bomen en bloemen. Ook kun je op tegels je tuinmeubelen kwijt, zonder schade aan te brengen aan de ondergrond. Tegels kunnen goed tegen een stootje, daar waar gras vaak snel beschadigd raakt. Ben jij er inmiddels uit? 

Vorig artikelEen fiets in de familie
Volgend artikelDamessokken: de leukste kousenvoetjes en diabetes sokken van het seizoen!
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!