Een speelgoed theekransje XXL

speelgoed-eten

Een theekransje, we hebben er waarschijnlijk allemaal ooit wel een georganiseerd of aan eentje meegedaan. Heerlijk thee drinken met je beste vriend of vrienden en alle knuffels die jullie maar konden vinden. Daarom is het ook extra genieten als we zien dat onze kinderen deze traditie overnemen. Een theekransje houden is trouwens niet alleen gezellig maar ook nog eens ontzettend goed voor de ontwikkeling van een kind. Op meerdere vlakken worden ze namelijk gestimuleerd in hun ontwikkeling en dat willen wij alleen maar aanmoedigen toch? Daar in dit blog een aantal speelgoed items die van het normale theekransje een theekransje XXL maken.

Bij een theekransje hoort natuurlijk ook wat lekkers

Daar zitten ze dan, heerlijk rond de tafel met al hun vriendjes en vriendinnetjes met de theepot in het midden. De glaasjes zijn uitgedeeld maar er mits iets.. iets lekkers om bij de thee uit te delen. Dat lekkers kan natuurlijk zijn een echt koekje maar speelgoed eten is ook een heel goed alternatief. Tegenwoordig zijn ze al zo ver met het ontwikkelingen van speelgoed dat ook het speelgoed eten niet achter bleef. Je ziet de meest realistische etenswaren voorbijkomen op de markt. Van broodjes tot gebakjes, van fruit tot groenten. Alle soorten etenswaren zijn bijna wel in speelgoedvorm gemaakt. Het mooie van speelgoed eten is dat het nooit bederft en altijd goed blijft. Daarnaast zitten er geen suikers en andere “slechte” stofjes in. Dus hebben ze al genoeg echte koekjes gegeten dan is speelgoed eten een heel goed alternatief voor bij het theekransje.

Waar wordt al dat lekkers gemaakt?

Bij speelgoed eten hoor natuurlijk ook een speelkeuken, want waar komt anders al dat lekkers vandaan? Met een speelkeuken maken ze van het theekransje echt een feestje. Alle vormen van spelen komen hier bij elkaar en kunnen ontwikkelingen zichzelf hier zo erg mee. Niet alleen op inlevingsvermogen en creatief vlak maar ook op zorgzaamheid en motorische ontwikkeling. Ze moeten dingen oppakken en weer neerzetten. Kastjes open- en dicht doen. Net doen alsof ze eten aan het maken zijn en zorgen dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Een theekransje is niet alleen maar leuk voor de kinderen, het draagt ook ontzettend veel bij aan hun ontwikkeling en dat willen we als ouders toch het liefste zien? Op spelenderwijs zichzelf ontwikkelen.

Heb jij ervaring met een theekransje of een theekransje XXL? Laat het ons weten in een comment. We zijn erg benieuwd naar al jullie verhalen.

Vorig artikelTruien heren: zo houd je ze schoon
Volgend artikelEen nieuw kantoor, vraagt om een nieuw interieur.
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!