Een speelgoed theekransje XXL

Author

Categories

Share

Een theekransje, we hebben er waarschijnlijk allemaal ooit wel een georganiseerd of aan eentje meegedaan. Heerlijk thee drinken met je beste vriend of vrienden en alle knuffels die jullie maar konden vinden. Daarom is het ook extra genieten als we zien dat onze kinderen deze traditie overnemen. Een theekransje houden is trouwens niet alleen gezellig maar ook nog eens ontzettend goed voor de ontwikkeling van een kind. Op meerdere vlakken worden ze namelijk gestimuleerd in hun ontwikkeling en dat willen wij alleen maar aanmoedigen toch? Daar in dit blog een aantal speelgoed items die van het normale theekransje een theekransje XXL maken.

Bij een theekransje hoort natuurlijk ook wat lekkers

Daar zitten ze dan, heerlijk rond de tafel met al hun vriendjes en vriendinnetjes met de theepot in het midden. De glaasjes zijn uitgedeeld maar er mits iets.. iets lekkers om bij de thee uit te delen. Dat lekkers kan natuurlijk zijn een echt koekje maar speelgoed eten is ook een heel goed alternatief. Tegenwoordig zijn ze al zo ver met het ontwikkelingen van speelgoed dat ook het speelgoed eten niet achter bleef. Je ziet de meest realistische etenswaren voorbijkomen op de markt. Van broodjes tot gebakjes, van fruit tot groenten. Alle soorten etenswaren zijn bijna wel in speelgoedvorm gemaakt. Het mooie van speelgoed eten is dat het nooit bederft en altijd goed blijft. Daarnaast zitten er geen suikers en andere “slechte” stofjes in. Dus hebben ze al genoeg echte koekjes gegeten dan is speelgoed eten een heel goed alternatief voor bij het theekransje.

Waar wordt al dat lekkers gemaakt?

Bij speelgoed eten hoor natuurlijk ook een speelkeuken, want waar komt anders al dat lekkers vandaan? Met een speelkeuken maken ze van het theekransje echt een feestje. Alle vormen van spelen komen hier bij elkaar en kunnen ontwikkelingen zichzelf hier zo erg mee. Niet alleen op inlevingsvermogen en creatief vlak maar ook op zorgzaamheid en motorische ontwikkeling. Ze moeten dingen oppakken en weer neerzetten. Kastjes open- en dicht doen. Net doen alsof ze eten aan het maken zijn en zorgen dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Een theekransje is niet alleen maar leuk voor de kinderen, het draagt ook ontzettend veel bij aan hun ontwikkeling en dat willen we als ouders toch het liefste zien? Op spelenderwijs zichzelf ontwikkelen.

Heb jij ervaring met een theekransje of een theekransje XXL? Laat het ons weten in een comment. We zijn erg benieuwd naar al jullie verhalen.

Author

Share