Alles wat je moet weten over geboortekaartjes

Een geboortekaartje is iets super persoonlijks en gaat grotendeels over gevoel. Daarom raden we je aan om te kiezen voor hetgeen wat jullie echt leuk vinden, zonder te kijken naar wat anderen leuk kiezen.

Het leuke aan geboortekaartjes is dat je er mee kan doen wat jezelf wil en je je persoonlijkheid of emoties ermee kan tonen. Ben jij een grote dierenliefhebber? Plaats dan illustraties van dieren op het geboortekaartje van je zoon of dochter. Ben je meer een poëtisch type? Kies voor je favoriete gedicht of schrijf zelf een mooie tekst. Toch eerder creatief? Haal je camera boven en maak de mooiste foto’s voor op je geboortekaartjes.

Soms klinkt geboortekaartjes maken als iets erg moeilijk en tijdrovend, maar maak er gewoon een super mooi moment van want je creëert het kaartje voor je kleine wonder. En als je niet het creatieve type bent, zijn er genoeg prachtige kaartjes waar jij uit kan kiezen.

Tekst op een geboortekaartje

Naast het visuele aspect is de tekst op het geboortekaartje ook iets heel belangrijks. Ook de tekst mag een verwijzing zijn naar een persoonlijk aspect uit jullie leven.

Zijn jij en je man of vrouw gelovig? Plaats dan een stuk tekst uit de Bijbel, Koran of een ander religieus boek op het kaartje. Religieuze teksten bevatten een sterke boodschap, dus dat heeft nog wel een krachtig effect op een geboortekaartje.

Daarnaast heb je nog tal van andere mogelijkheden van teksten om te plaatsen op de geboortekaartjes voor een jongen of meisje. We geven jullie een aantal voorbeelden mee:

  • Fan van muziek? Kies dan de mooiste zinnen uit je favoriete liedje

  • Zijn jij en je man of vrouw echte dichters? Plaats dan een mooi gedichtje op je kaartje

Kortom: hoe persoonlijker het kaartje, hoe unieker. En is dat niet wat je wil? Dat je een geboortekaartje maakt dat uniek is, net zoals je zoon of dochter dat is.

Wat staat er nog op een geboortekaartje?

Nu je een idee hebt van hoe je kaartje eruit moet zien, is het belangrijk om even te kijken naar de inhoud. Uiteraard plaats je wat je wilt op je geboortekaartje, maar sommige elementen worden toch standaard op een geboortekaartje gezet zoals de naam, geboortedatum, lengte en het gewicht van je kleine spruit. 

Daarnaast heb je de mogelijkheid om je eigen contactgegevens mee op het kaartje te zetten, zodat mensen je felicitaties kunnen versturen. En vergeet natuurlijk ook geen cadeautip!

Hoe ziet jouw ideale geboortekaartje eruit? 

Vorig artikelin 5 stappen een nieuwe inrichting
Volgend artikelDeze steden moet je zien!
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!