Kies voor kwaliteitsvolle dakbedekking

Wanneer je een dak wil renoveren, kan je best ineens kiezen voor een goede dakbedekking. Je wil namelijk niet dat je na een aantal maanden terug met lekken of andere problemen zit. Vandaag de dag wordt er in veel gevallen gekozen voor bitumen als dakbedekking. Toch is de laatste jaren ook een epdm dak steeds populairder geworden.

Wat is het verschil tussen epdm en bitumen?

Een bitumen dakbedekking is bekender bij het algemene publiek. Het wordt namelijk ook wel roofing genoemd. Dit is een vloeistof dat voornamelijk uit aardolie bestaat. Deze aardolie wordt geraffineerd en uit dit proces worden de bitumen verkregen. Het is enkele centimeters dikker dan andere dakbedekking zoals epdm, maar het heeft een heel lange levensduur. Een voordeel bij een bitumen dakbedekking is dat het ook zelf herstellend is bij kleine beschadigingen. Daarnaast is het ook heel eenvoudig om mee te werken en is het volledig waterdicht.

Een epdm dak is een bedekking bestaande uit synthetisch rubber. De volledige naam van epdm is Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer. Het rubber ontstaat door onder meer het polymeriseren van deze component waardoor er een rubberfolie ontstaat. Voordelen van deze bedekking is dat het heel flexibel is. Het geeft geen barsten wanneer het in de zomer uitzet bij warme temperaturen.  Bovendien is het net zoals bitumen ook volledig waterdicht. Een extra voordeel bij epdm is dat het volledig recycleerbaar is. Goed voor het milieu dus!

Welke dakbedekking is het beste voor jouw dak?

Belangrijk bij het kiezen van de juiste dakbedekking is natuurlijk de prijs. De epdm prijs ligt in sommige gevallen lager dan bij bitumen, maar dit verandert niets aan de kwaliteit. Een epdm dak is vaak ook iets makkelijker om te plaatsen omdat je enkel de juiste lijm nodig hebt. Wanneer je zelf handig bent, kan je dit zonder problemen zelf plaatsen. Een bitumen dak wordt best geplaatst door een expert aangezien deze bedekking gebrand moet worden op je dak. Hier zijn dus iets meer risico’s aan verbonden als je het zelf wil doen. Op langere termijn is epdm dakbedekking misschien iets interessanter omdat ze een langere levensduur hebben. Met een bitumen dak ben je ongeveer dertig tot veertig jaar gerust. Bij een epdm dak is dit net iets langer. Hier blijft de kwaliteit van het materiaal gemiddeld veertig tot vijftig jaar behouden.

Om een exacte epdm prijs te weten, kan je altijd vrijblijvend enkele offertes aanvragen. Zo kan je zelf de afweging maken tussen epdm en bitumen dakbedekking.

Vorig artikelDe trends op het gebied van kraamcadeaus
Volgend artikelTips voor het renoveren van de badkamer met een beperkt budget
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!