Tips voor het renoveren van de badkamer met een beperkt budget

Ben je onlangs verhuisd en moet de badkamer nog gedaan worden, of is je badkamer toe aan vervanging en heb je hier een klein budget voor? Als je gaat verhuizen, ben je vaak al veel geld kwijt aan het renoveren van alle andere ruimtes, dus is het fijn wanneer je de badkamer met een kleiner budget kunt renoveren. Gelukkig kan dat zeker! In deze blog geven we je een aantal tips om de badkamer te renoveren met een klein budget.

Stel het budget op

Het klinkt misschien vreemd om een budget op te stellen als je al weet dat je de badkamer binnen een klein budget wil renoveren. Maar de meeste mensen gaan al snel voorbij hun budget als je dat op voorhand niet opstelt. Doordat je geen grens hebt vastgesteld, denk je sneller dat je nog niet aan het maximale bedrag zit en zal je sneller meer geld uitgeven dan de bedoeling was. Wanneer je ook een budget op voorhand opstelt, kan je alle kosten oplijsten in een document en heb je een goed overzicht over waarop je kan besparen en waar je nog wat marge hebt.

Houd de indeling hetzelfde

Als je echt wil besparen op het renoveren van de badkamer, scheelt het enorm in de kosten wanneer je de indeling hetzelfde houdt. Hierdoor hoef je geen leidingen te verleggen en eventueel ook de tegels niet te vernieuwen, mits je nieuwe wil natuurlijk. Als je de indeling van de badkamer hetzelfde houdt, hoef je in principe alleen maar nieuwe badkamermeubelen aan te schaffen.

Do It Yourself!

Waarmee je ook enorm kunt besparen op de kosten, is door zo veel mogelijk zelf te doen. Op deze manier ben je geen extra kosten kwijt aan het inhuren van externe partijen. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je bestaande badkamermeubelen een opfrisbeurt te geven, in plaats van volledig nieuwe badkamermeubelen aan te schaffen. Voorzie de badkamermeubelen bijvoorbeeld van een nieuwe kleur, of vervang de handvatten. Zo ziet je badkamer er weer als nieuw uit.

Een nieuwe spiegel doet wonderen

Kleine veranderingen kunnen soms grote effecten hebben, zo ook in de badkamer. Wil je deze er weer als nieuw uit laten zien? Verander dan de spiegel! De verandering van een kleine, ronde spiegel naar een grote, rechthoekige doet de badkamer er bijvoorbeeld al heel anders uitzien. Speel met leuke vormen en formaten voor een speelse look, of houd het modern met een hoekige spiegel.

Vorig artikelKies voor kwaliteitsvolle dakbedekking
Volgend artikelHet logistieke management van jouw bedrijf op orde hebben
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!