Ook in de winter van je tuin genieten

Ofyr-BBQ

Afgelopen weekend was alweer de intocht van Sinterklaas en dat betekent dat na de zomer nu ook de herfst een einde begint te komen. De dagen wordt kouder en tijdens de nachten hebben we zelfs al te maken met nachtvorst. De winterjassen worden uit de kast gehaald en de wanten worden weer aangetrokken. Klinkt als mooi weer om buiten te vertoeven? Niet echt hè. Toch zonde, want eigenlijk is de winter juist een mooie tijd om buiten te zijn. Daarom in dit blog een aantal leuke tips en tricks voor je tuin zodat je ook in de winter hiervan kunt genieten.

Maak een afgesloten zithoek

In de zomer staat de loungeset of een andere tuinset waarschijnlijk op de juiste plek zodat je daar optimaal van de zon kunt genieten. Door je tuinset in de winter te verplaatsen kan je ook in de winter genieten van je loungeset. Hoe? We krijgen het in de winter vooral koud door de wind, die ijzige wind die uit het Noorden of Westen vandaan komt. Zet je tuinset daarom op een plek waar deze wind eigenlijk niet of nauwelijks kan komen. Heb je niet zo’n plek in je tuin? Maak er dan eentje door bijvoorbeeld een losse schutting neer te zetten of een andere afzetting. Op deze manier creëer je een heerlijk plekje uit de wind waar je in de winter met je warme kop chocolademelk kan zitten.

Een heater of vuurschaal

Naast een afgesloten zithoek kan een heater of een vuurschaal ook een ideaal idee zijn voor in de winter. Een heater is een losse verwarming die speciaal gemaakt is om een bepaalde ruimte te verwarmen of om buiten wat warmte te bieden. Een vuurschaal is eigenlijk een soort van kampvuurtje of open haard maar dan in een schaal. Je hebt gewone vuurschalen maar je hebt ook vuurschalen die meteen dienen als BBQ zoals de Ofyr BBQ. Hiermee krijg je het dus niet alleen lekker warm in de winter maar maak je ook nog eens een heerlijke maaltijd waar jullie op jullie loungeset van kunnen genieten.

Een (warmte)deken of een kruik

En is biedt een heater of vuurschaal ook nog niet de warmte die je had gehoopt? Dan zijn er speciale dekens die je heerlijk warm houden. Een gewone fleecedeken volstaat natuurlijk ook maar deze zijn niet speciaal gemaakt voor buiten. De warmte dekens echter wel. Een kruik is ook altijd een goede oplossing.

Dus, ga jij deze winter nog van je tuin genieten?

Vorig artikelBelangrijke dingen om je kinderen te leren
Volgend artikel5 tips om gezond te eten tijdens de winter
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!