Organiseer een unieke namiddag met vrienden

Wil je eens iets anders dan je vrienden uitnodigen om te aperitieven bij je thuis? Denk dan eens ‘out of the box’ en nodig je vrienden uit voor een bijzondere ervaring in de namiddag in je eigen tuin. Maar hoe begin je hieraan? Wij geven jou tips & tricks om er een onvergetelijk moment van te maken waar je vrienden nog jaren van spreken!

Vertoeven in eigen tuin

Beelden waarbij mooi geklede dames en heren flaneren in een Britse tuin met een lekker kopje koffie of thee en wat lekkers, spreken nog steeds tot de verbeelding. Hoog tijd om dit concept zelf te ontdekken en het aan te passen aan jouw vriendengroep. Nodig je vrienden uit en vraag hen bijvoorbeeld om kledij in pasteltinten te dragen en eventueel een hoed wanneer ze op bezoek komen. Zo breng je op een ludieke manier de Engelse sfeer tot leven. Voorzie een fotohoekje om de sfeer vast te leggen of maak polaroids voor instant fotoplezier.

Tafelvariaties

Zoek in je tuin een prachtig plekje uit en zet er twee tot drie tafels. Kleed de eerste tafel aan met mooi servies en verschillende soorten thee en koffie. Onder je vrienden zijn er ongetwijfeld liefhebbers die zweren bij een heerlijk kopje geurende Segafredo bij de talloze lekkernijen. Voorzie dus zeker voldoende variatie in de warme dranken die je aanbiedt. 

Een heerlijke variant is om je gasten aan de slag te laten gaan met Starbucks koffiebonen waarmee ze zelf een heerlijke kop koffie kunnen zetten. Zo roep je de sfeer op van een heerlijke, rustige en zonnige namiddag waarbij alle tijd wordt genomen om te genieten van elkaar en een waaier aan lekkernijen. Zo werk je naar een beleving toe die nog lang zal meegaan in de gedeelde herinneringen onder vrienden.

Zoet & hartig

Heb je jouw tafel met warme dranken helemaal op orde, dan is het tijd om de andere tafels klaar te zetten boordevol zoete lekkernijen. Wat dacht je van macarons, cheesecake, scones, een etagère boordevol kleine, zoete smaakbommetjes, lekkere taartjes, pralines, muffins, chocoladecreaties, … Het is natuurlijk kei origineel wanneer je zelf aan het bakken slaat. Toegegeven, het vraagt heel wat werk, maar de voldoening zal des te groter zijn!

Vind je dit allemaal wat te veel zoet? Dan kun je ook kiezen voor een combinatie van kleine sandwiches, zoete broodjes en taartjes. De mogelijkheden zijn eindeloos en het hangt vooral af van je eigen smaak en de variatie die je wilt aanbieden. Het kan allemaal, zolang je maar zelf niet vergeet te genieten van een heerlijke namiddag in stijl.

Vorig artikelHaal het meeste uit je kachel: voordelig en kwalitatief stookhout kopen
Volgend artikelHoe je je auto snel en eenvoudig kunt verkopen in België
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!