vrijdag, juli 17, 2020

Waarom jij jouw TV aan de muur moet bevestigen

Mensen kijken steeds minder voorgeprogrammeerde televisie, maar het televisiescherm zelf wordt nog volop gebruikt om te gamen, on-demand het nieuws te kijken of Netflix te browsen. Maar heb je ooit wel eens nagedacht over de bevestiging van jouw televisie? Het klinkt als een non-issue, of je de tv nou aan de muur bevestigt met een TV beugel of dat je een voetensteun gebruikt. Bij de meeste mensen is dat laatste het geval, veelal uit gemak. Er zijn echter een aantal redenen waarom het beter is om een wall mount te gebruiken.

Ziet er beter uit

Het gaat te ver om direct te claimen dat een voetensteun lelijks staat, maar de meeste mensen vinden er wel wat voor te zeggen. Minimalistisch design is ontzettend populair en het wegwerken van voetensteuntjes om de anorganische geometrie van een scherm te accentueren past helemaal in dat straatje. Maar het steekt niet alleen minder af tegen de rest van de kamer, het beeld zelf wordt er ook beter van. Een beetje TV-beugel is verstelbaar en zo kun je dus vervelende weerspiegeling gemakkelijk te lijf gaan. Je bespaart waarschijnlijk ook ruimte aangezien het kastje waar de tv op stond overbodig is.

Veiligheid

Je zal niet de eerste zijn waarbij de tv een stootje van een huisdier, een jong kind, of misschien wel gewoon door je eigen onhandigheid, te verduren krijgt. Met een beetje pech valt de tv om en is die stuk. Een tv is misschien dan wel ontzettend dun tegenwoordig, het is nog steeds vrij zwaar en je wil het niet op je hoofd krijgen. Enfin, minder kans op vallende apparaten dus. En niet alleen dat, iemand die onverhoopt jouw tv hoopt te stelen zal wel opgeven als deze helemaal vastgeschroefd zit aan de muur.

Goedkoop en makkelijk

Het klinkt allemaal heel duur, wall mounts en verstelbare tv-beugels, maar dat is helemaal niet waar. Bovendien is het een investering in de duurzaamheid van de tv. En de tv is vaak wel erg duur. Simpele beugels kun je al voor een paar tientjes vinden. En installeren is helemaal geen vakwerk, alles is vaak al precies uitgemeten. Je moet wel even kijken of jouw tv compatibel is met de wall mount naar keuze, anders passen de schroefjes niet in de gaatjes. Wacht dus niet langer en integreer jouw entertainment device met de woonkamer. Bescherm jezelf tegen vallende beeldschermen en schade door diefstal, en bevestig jouw televisie aan de muur!