Waarom kiezen voor een tweedehandsauto

De meeste mensen hebben als primaire vervoersmiddel een auto in gebruik. Maar als je nog student bent zul je waarschijnlijk een gratis ov-kaart kunnen gebruiken. Desondanks zul je uiteindelijk na je studie wanneer je een eerste baan vindt waarschijnlijk een auto willen aanschaffen. Als je een goede baan hebt gekregen zul je na je studententijd waarschijnlijk plots een stuk meer geld tot je beschikking hebben. Het kopen van een mooie nieuwe auto wordt dan erg aantrekkelijk. Maar het is ook een tijd waar je moet beginnen met sparen en meer verantwoordelijkheden krijgt. Een grote uitgave aan een nieuwe auto is dan niet zo’n goed idee. Wij raden daarom een tweedehandsauto aan. In dit artikel zullen we de voordelen van een tweedehandsauto bespreken.

Goedkoper

Dit is natuurlijk het eerste en meest logische voordeel waar je aan denkt wanneer je een tweedehandsauto wilt kopen. De meeste tweedehandsauto’s zijn 50 procent of zelfs meer goedkoper dan nieuwe auto’s. En dit betekent helemaal niet dat je een barrel krijgt. De meeste tweedehandsauto’s zijn in uitstekende staat. Qua hoe lang je met de auto kunt rijden maakt het in principe geen verschil. Zowel mensen die een auto nieuw als tweedehands kopen rijden er over het algemeen ongeveer 6 jaar in voordat ze de auto inwisselen. Als je de auto vijftig procent goedkoper tweedehands koopt kun je dus 6 jaar later met het geld dat je bespaard hebt nog een nieuwe auto kopen.

Minder risico

Op een tweedehandsauto zul je waarschijnlijk een stuk lagere verzekeringspremie hebben. Dit is helemaal ideaal als je een beginnende bestuurder bent. Het is namelijk zo dat beginnende bestuurders vaak meer moeite hebben met het krijgen van een lage verzekeringspremie. Dit komt onder andere omdat veel verzekeraars beginnende automobilisten minder vertrouwen. Die hebben een grotere kans in een ongeluk terecht te komen.

Beter voor het milieu

Een ander voordeel is dat een tweedehandsauto beter is voor het milieu. Dit klinkt misschien onlogisch aangezien nieuwere auto’s vaak milieubewuster rijden. Maar 25 procent van de CO2 uitstoot die een auto ooit zal veroorzaken gebeurt al wanneer de auto nog in productie is. Bij een tweedehandsauto bespaar je dat dus.

Zelfde kwaliteit

Je zult misschien denken dat een tweedehandsauto dan niet zo fijn voelt omdat hij al in gebruik is geweest. Je zult waarschijnlijk bang zijn dat de auto er oud er versleten uitziet. Maar dit is vaak niet de realiteit. Er zijn heel veel auto’s die tweedehands verkocht worden die er nog uitzien als nieuw. Ik heb zelf een Volvo xc40 tweedehands en die is fantastisch.

Vorig artikelArbeidsmigratie
Volgend artikelZo vader, zo zoon
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!