Met de lancering van Neo 2 in de zomer van 2020 heeft Pico een grote stap gezet en een onafhankelijke room-scale markt geopend. Vroeger domineerde Oculus Quest de markt en Oculus heeft nu een sterke concurrent. Pico Neo 2 is ontworpen voor de commerciële markt, waardoor deze headset ideaal is voor organisaties die hem gebruiken voor training, simulatie en inleidende processen. In deze Pico Neo 2 review gaan we dieper in op de specificaties en het comfort, de geluids- en streamingmogelijkheden van deze recente headset.
Krachtige functies en prestaties van Pico Neo 2
Pico Neo 2 gebruikt Qualcomm Snapdragon 845 CPU. Een nieuwe generatie producten zoals de Snapdragon 835 die wordt gebruikt door Oculus Quest, maar ouder dan de Snapdragon XR en XR-2 zoals Oculus Quest 2. De hoeveelheid RAM in Neo 2 zorgt ervoor dat grotere applicaties soepel draaien op de headset.
Het Scherm van de Pico Neo 2
Pico Neo 2 is uitgerust met een 4K Lcd-scherm en biedt een resolutie van 3840 pixels × 2160 pixels. Daarmee plaatst de Pico Neo 2 zich meteen in het hoogste marktsegment. Door de hoge resolutie van het scherm worden foto's, video's en applicaties haarscherp weergegeven. De verversingssnelheid van Pico Neo 2 bedraagt Hz. De hogere verversingssnelheid zorgt ervoor dat het beeld soepel verloopt.
Tracking
Deze Pico Neo 2 is een 6DOF-headset (Degree of Freedom) en maakt gebruik van inside-out tracking. Dit biedt gebruikers een complete VR-ervaring, inclusief interactie met de omgeving en bewegingsvrijheid zonder kabels of sensoren. Het volgen van binnen naar gebruikt verloopt twee camera's en dat zijn er twee minder dan de voorganger, de Oculus Quest.
Geheugen
Pico Neo 2 is uitgerust met een 128 GB intern geheugen, wat voldoende opslagcapaciteit kan bieden voor zakelijke applicaties op de headset. Daarnaast heeft deze Neo 2 een micro SD-ingang, waardoor het geheugen verder uitgebreid kan worden. Deze biedt de mogelijkheid om snel applicaties in de headset te laden, wat erg interessant is voor de commerciële markt.
Het geluid
Deze Pico Neo 2 heeft twee ingebouwde ruimtelijke stereoluidsprekers. Ruimtelijke stereo geeft de gebruiker de illusie midden in het gebeuren te zitten. De geluidskwaliteit is niet erg goed. De boxen en speakers zijn wel uitstekend geschikt in een in een lawaaierige omgeving zoals een fabriek of een druk kantoor. Dankzij de 3,5 mm audio jack aansluiting kun je meerdere koptelefoons aansluiten. De headset krijgt ondersteuning van een bluetooth 5.0 ondersteuning, waardoor je makkelijk externe headsets en speakers draadloos aansluit.
Het Comfort van de Pico Neo 2
Pico VR heeft zorgvuldig de locatie van alle Neo 2-componenten overwogen om een perfecte gewichtsverdeling tussen de voor- en achterkant van de headset te bereiken. Het toestel weegt 690 gram. Toch zit de headset comfortabel op je hoofd. De hoofdband van de headset beschikt over een tandwieltje waardoor de lengte van de hoofdband makkelijk kan aangepast worden, zelfs met één hand. Zo vind je altijd de meest geschikte draagmethode. Omdat de Neo 2 gebruik maakt van één Lcd-scherm, is het alleen mogelijk om de oogafstand (IPD) aan te passen in de software van de headset.
Controllers
De Pico Neo 2 maakt gebruik van elektromagnetische controller-tracking. Met elektromagnetische controller-tracking kan de headset de controller volgen zonder in het zicht van de camera te zijn.
Streaming mogelijkheden Pico Neo 2
De hoofdtelefoon is niet met een kabel verbonden waardoor de gebruiker meer vrijheid heeft. wat veel meer vrijheid. Het aansluiten van een VR- headset op een pc biedt nog steeds de hoogste betrouwbaarheid. De streaming media-applicatie is gebouwd op het Boundless XR-platform dat zowel draadloze als bekabelde streaming mogelijk maakt.
Prijs Pico Neo 2
De richtprijs voor de Pico Neo 2 VR bril bedraagt 550 euro.
Conclusie
Voor de zakelijke markt, is de Pico Neo 2 een uitermate geschikte headset voor trainingen, simulaties en onboarding processen. De Pico Neo 2 is uitstekend voor virtual reality veiligheidstraining voor de zakelijke markt.