Wat betekent de Pico Neo 2 Virtual bril voor de auto-industrie?

Met de lancering van Neo 2 in de zomer van 2020 heeft Pico een grote stap gezet en een onafhankelijke room-scale markt geopend. Vroeger domineerde Oculus Quest de markt en Oculus heeft nu een sterke concurrent. Pico Neo 2 is ontworpen voor de commerciële markt, waardoor deze headset ideaal is voor organisaties die hem gebruiken voor training, simulatie en inleidende processen. In deze Pico Neo 2 review gaan we dieper in op de specificaties en het comfort, de geluids- en streamingmogelijkheden van deze recente headset.

Krachtige functies en prestaties van Pico Neo 2

Pico Neo 2 gebruikt Qualcomm Snapdragon 845 CPU. Een nieuwe generatie producten zoals de Snapdragon 835 die wordt gebruikt door Oculus Quest, maar ouder dan de Snapdragon XR en XR-2 zoals Oculus Quest 2. De hoeveelheid RAM in Neo 2 zorgt ervoor dat grotere applicaties soepel draaien op de headset.

Het Scherm van  de Pico Neo 2

Pico Neo 2 is uitgerust met een 4K Lcd-scherm en biedt een resolutie van 3840 pixels × 2160 pixels. Daarmee plaatst de Pico Neo 2 zich meteen in het hoogste marktsegment. Door de hoge resolutie van het scherm worden foto's, video's en applicaties haarscherp weergegeven. De verversingssnelheid van Pico Neo 2 bedraagt Hz. De hogere verversingssnelheid zorgt ervoor dat het beeld soepel verloopt.

Tracking

Deze Pico Neo 2 is een 6DOF-headset (Degree of Freedom) en maakt gebruik van inside-out tracking. Dit biedt gebruikers een complete VR-ervaring, inclusief interactie met de omgeving en bewegingsvrijheid zonder kabels of sensoren. Het volgen van binnen naar gebruikt verloopt twee camera's en dat zijn er twee minder dan de voorganger, de Oculus Quest.

Geheugen

Pico Neo 2 is uitgerust met een 128 GB intern geheugen, wat voldoende opslagcapaciteit kan bieden voor zakelijke applicaties op de headset. Daarnaast heeft deze Neo 2 een micro SD-ingang, waardoor het geheugen verder uitgebreid kan worden. Deze biedt de mogelijkheid om snel applicaties in de headset te laden, wat erg interessant is voor de commerciële markt.

Het geluid

Deze Pico Neo 2 heeft twee ingebouwde ruimtelijke stereoluidsprekers. Ruimtelijke stereo geeft de gebruiker de illusie midden in het gebeuren te zitten.  De geluidskwaliteit is niet erg goed. De boxen en speakers zijn wel uitstekend geschikt in een in een lawaaierige omgeving zoals een fabriek of een druk kantoor. Dankzij de 3,5 mm audio jack aansluiting kun je meerdere koptelefoons aansluiten. De headset krijgt ondersteuning van een bluetooth 5.0 ondersteuning, waardoor je makkelijk externe headsets en speakers draadloos aansluit.

Het Comfort van de Pico Neo 2

Pico VR heeft zorgvuldig de locatie van alle Neo 2-componenten overwogen om een ​​perfecte gewichtsverdeling tussen de voor- en achterkant van de headset te bereiken. Het toestel weegt 690 gram. Toch zit de headset comfortabel op je hoofd. De hoofdband van de headset beschikt over een tandwieltje waardoor de lengte van de hoofdband makkelijk kan aangepast worden, zelfs met één hand. Zo vind je altijd de meest geschikte draagmethode. Omdat de Neo 2 gebruik maakt van één Lcd-scherm, is het alleen mogelijk om de oogafstand (IPD) aan te passen in de software van de headset.

Controllers

De Pico Neo 2 maakt gebruik van elektromagnetische controller-tracking. Met elektromagnetische controller-tracking kan de headset de controller volgen zonder in het zicht van de camera te zijn.

Streaming mogelijkheden Pico Neo 2

De hoofdtelefoon is niet met een kabel verbonden waardoor de gebruiker meer vrijheid heeft. wat veel meer vrijheid. Het  aansluiten van een VR- headset op een pc biedt nog steeds de hoogste betrouwbaarheid. De streaming media-applicatie is gebouwd op het Boundless XR-platform dat zowel draadloze als bekabelde streaming mogelijk maakt.

Prijs Pico Neo 2

De richtprijs voor de Pico Neo 2 VR bril bedraagt 550 euro.

Conclusie

Voor de zakelijke markt, is de Pico Neo 2 een uitermate geschikte headset voor trainingen, simulaties en onboarding processen. De Pico Neo 2 is uitstekend voor virtual reality veiligheidstraining voor de zakelijke markt.

Vorig artikel4 tips om te beginnen met seksspeeltjes
Volgend artikelBoek nu je vliegtickets Antalya voor een unieke ervaring in Turkije!
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!