4 tips om te beginnen met seksspeeltjes

Als vrouw heb je vandaag de dag allerlei mogelijkheden om jezelf te bevredigen. Heb je een partner? Dan duik je gewoon met hem of haar het bed in. Ook zonder partner kun jij overigens prima aan jouw trekken komen. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld met je hand bevredigen. Dit kan wat saai worden als je dit al lange tijd doet. In dat geval kun je overwegen een seksspeeltje aan te schaffen. Ligt er nog geen speeltje in jouw nachtkastje? Wij geven je hier 4 tips om te beginnen met seksspeeltjes.

1. Bepaal wat je wilt stimuleren

Het aanbod seksspeeltjes wordt met de dag groter. Dit maakt het er niet makkelijker op om een geschikt speeltje te vinden. Zie je door de bomen het bos niet meer? Vraag jezelf dan eerst af wat je wilt stimuleren. Niet ieder seksspeeltje heeft namelijk dezelfde functionaliteit. Zoek je een speeltje voor vaginale stimulatie? Dan volstaat een dildo. Naast een speeltje voor vaginale stimulatie kun je ook kiezen voor een speeltje voor clitorale stimulatie. Je kunt tegenwoordig ook speeltjes kopen waarmee je zowel jouw vagina als clitoris kunt stimuleren. Een vibrator is hier een goed voorbeeld van. Tot slot zijn er ook nog verschillende seksspeeltjes voor anale stimulatie.

2. Begin niet te groot

Ben je van plan een seksspeeltje te kopen? Kijk dan altijd goed naar het formaat. Toch let lang niet iedere vrouw op de afmetingen van een speeltje. Zij gaan er klakkeloos vanuit dat een dildo wel in hun vagina past. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Kies je voor een te groot seksspeeltje? Dan kan het inbrengen ervan bijzonder pijnlijk zijn. Zorg er daarom voor dat je een speeltje in de juiste maat koopt.

Helaas is het vinden van een seksspeeltje met de juiste afmetingen makkelijker gezegd dan gedaan. Dit geldt zeker als je nog niet eerder zo’n speeltje gebruikt hebt. Vind je het lastig om een formaat te kiezen? Begin dan klein. Als dit bevalt, kun je in een later stadium een groter seksspeeltje kopen. Op deze manier geniet je met volle teugen van het speeltje en wordt het geen pijnlijke ervaring.

3. Kijk van welk materiaal het speeltje gemaakt is

Veel mensen die hun eerste seksspeeltje kopen, voornamelijk naar de prijs. Begrijpelijk, want je weet niet of het iets voor jou is. Daarom is het zonde om er direct veel geld aan uit te geven. Toch is het ook niet altijd verstandig om voor goedkope sekstoys te kiezen. Waarom niet? Omdat deze speeltjes niet altijd van goede materialen gemaakt zijn. Zo worden er vaak weekmakers gebruikt bij de productie van goedkope seksspeeltjes van pvc. Door dit materiaal wordt een speeltje flexibel. Dit lijkt ideaal, maar dat is het zeker niet. Weekmakers kunnen namelijk schadelijk zijn voor jouw gezondheid. Kies daarom liever voor een speeltje van 100% siliconen, RVS, aluminium of glas.

4. Waar wil je het seksspeeltje gebruiken?

Deze laatste tip lijkt misschien wat op de eerste, maar toch verschillen ze van elkaar. Hier doelen we namelijk op de plek waar je het speeltje wilt gebruiken. Het merendeel van de Belgische vrouwen gebruikt een seksspeeltje in bed. Toch zijn er ook genoeg mensen die een dildo of vibrator onder de douche willen gebruiken. Lijkt dit jou ook wel wat? Let er dan goed op of een seksspeeltje waterdicht is alvorens je deze koopt. Zo’n speeltje kun je namelijk zonder problemen onder de douche gebruiken. Ook is het schoonmaken van een waterdicht seksspeeltje een stuk makkelijker. Deze kun je namelijk zonder problemen afspoelen onder de kraan.

Vorig artikelRelaxen in jouw tuin? Dit mag niet ontbreken!
Volgend artikelWat betekent de Pico Neo 2 Virtual bril voor de auto-industrie?
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!