Wat kun je doen als je slaapproblemen hebt?

Steeds meer Nederlanders ervaren slaapproblemen. De een komt erg moeilijk in slaap, terwijl de ander juist niet goed door kan slapen. Wat de oorzaak is van het slaapprobleem is vrijwel altijd verschillend. Dit kan te maken hebben met dat je een slecht bed hebt, maar ook kun je een medisch probleem hebben waardoor het moeilijk is om in slaap te komen. Het is en blijft voor iedereen belangrijk om goed te slapen. Tijdens het slapen komt het lichaam, maar ook de geest, volledig tot rust. Dit is nodig want je hebt voldoende energie nodig om te kunnen presteren. Van een slaapprobleem afkomen is erg ingewikkeld, maar gelukkig vind je hier enkele methodes die je erbij kunnen helpen. 

 

Richt je kamer opnieuw in en verbeter je slaap

Als je niet tevreden bent over de inrichting van je kamer, of je kamer ziet er juist te donker uit, dan is er een kans aanwezig dat je daardoor niet goed kan slapen. Veel mensen denken dat dit geen effect kan hebben op de slaap, maar uit meerdere onderzoeken blijkt dat de inrichting van de kamer zeer veel effect hierop heeft. Mocht je een donkere kamer hebben of ziet je kamer er te donker uit, dan kun je het beste je volledige kamer opnieuw inrichten. 

 

Medische indicatie? Probeer eens wietolie 

Mocht je een medische indicatie hebben en erg lastig in slaap komen, dan kun je het eens proberen om wietolie te gebruiken. Wietolie bevat namelijk een zeer hoge dosering aan THC. THC is de stof waar je ‘stoned’ of ‘high’ van kan worden. THC olie kan niet alleen goed helpen bij een verminderende eetlust, maar ook kan wietolie slapeloosheid verminderen. Wietolie is helaas illegaal in Nederland en kan je daarom alleen aanschaffen bij https://medicinale-cannabis.nl/.

 

Gebruik geen slaapmedicatie 

Veel mensen in Nederland maken gebruik van verschillende soorten medicatie. Hier vallen ook veel mensen onder die geen medische aandoening hebben. Het gebruikmaken van slaapmedicatie is zeker geen probleem, maar dit kan wel een probleem worden als je hier elke dag gebruik van maakt. Je lichaam begint dan te wennen aan de stof, waardoor er een kans aanwezig is dat je de slaapmedicatie altijd nodig zult hebben omdat je anders niet meer in slaap kan vallen. Mocht je slaapmedicatie gebruiken zonder dat je een medische aandoening hebt, dan kun je het best eens contact opnemen met je huisarts. 

Vorig artikelWaarom vind jij dat samen met de familie leuke dingen doen zo belangrijk is?
Volgend artikelWaarom zou je willen wonen in een huis dat zo oud is als de tijd uit het verleden?
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!