3 leuke stedentrips met je eerste auto

Eindelijk! Je hebt je eerste auto aangekocht en dat was waarschijnlijk al een avontuur op zich. Nu jij en je grote liefde helemaal op elkaar afgestemd zijn, kriebelt het waarschijnlijk om op roadtrip te vertrekken. Zin om met je eerste auto wat meer kilometers af te leggen dan de trip die je dagelijks doet? Pak dan maar je koffers want in deze 3 steden kun je zowel overdag als ‘s avonds een leuke tijd beleven. 

Rotterdam

Rotterdam, één van de populairste bestemmingen in Nederland, maar het zal je verbazen dat het in de Maasstad niet alleen om de toeristische plekjes draait!  Of je nu met een Volvo xc40 tweedehands of spiksplinternieuwe BMW rijdt, een leuke uitstap wordt het zeker. Wanneer je de auto goed geparkeerd hebt, kan je de stad maar beter op z’n Hollands verkennen. Huur een fiets en verken de stad op je eigen houtje! Een leuke ervaring, plus, je hebt meteen wat beweging na de autorit. Naast de stroopwafels heeft de stad ook veel geschiedenis. Zoals je misschien wel weet, werd de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd. Architecten en stedenbouwers bestempelen Rotterdam vaak als dé wederopbouwstad van Nederland. Maar Rotterdam is meer dan dat: naast een populaire havenstad, is het ook een hippe kunstenaarsstad en een trendy uitgaansstad, waarbij vernieuwing centraal staat! 

Parijs

Klaar om je met je Fiat 500 tweedehands of andere uitstekende stadswagen te wagen aan de périphérique van Parijs? On y va! Probeer je eens Parijs voor te stellen zonder Eiffeltoren… dat lukt je vast niet! Het iconische monument is dé bezienswaardigheid van de Franse hoofdstad. Verder bekend om z’n Sacré-Coeur, Montmartre, Champs-Élysées en Louvre museum, Parijs moet je gewoon minstens één keer in je leven hebben gezien. Met tal van ondergrondse parkings, is het een makkie om je auto in het centrum kwijt te raken. Toch niet zo’n held? Dan kan je je gewoon parkeren in één van de buitenwijken en het openbaar vervoer nemen tot in het centrum.

Keulen

Je Duits al wat geoefend? Dan kun je prima de grens met Duitsland oversteken! Daar ligt Keulen, of Köln op z’n Duits, een prima weekendbestemming. De stad heeft een spectaculaire kathedraal en een aantal uitstekende musea (bv. Schokolademuseum). Kerstmis is een bijzonder leuke periode om Keulen te bezoeken, want op het plein voor de kathedraal vindt één van de mooiste kerstmarkten van Europa plaats. De Dom van Keulen bezoeken, slenteren door de stad, of een boottocht maken over de Rijn: in Keulen valt genoeg te beleven om je een weekend uitstekend te vermaken.

Vorig artikelDe eerste stappen naar zelfstandig ondernemen
Volgend artikelWonen in Oostende, de Koningin der badsteden
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!