Wonen in Oostende, de Koningin der badsteden

Oostende, dé badplaats aan zee waar altijd wat te beleven valt. Vroeger al werd deze stad gezien als een mondaine badplaats. Intussen is de stad gemoderniseerd, maar het is nog steeds the place to be voor dagjestoeristen. De lange promenade, brede stranden, diverse winkelstraten en een imposante jachthaven. Er is voor elk wat wils. Inderdaad, in Oostende is het fijn vertoeven. Heb je er al eens aan gedacht om naar zee te verhuizen?

Gezonde lucht aan zee

Ze zeggen wel eens dat je aan zee geboren moet zijn om er echt te kunnen wonen. In de zomer is de sfeer er uitgelaten. De zon schijnt, de terrasjes zitten vol en dagjestoeristen zoeken verkoeling in zee. Maar in de winter zie je het omgekeerde tafereel: het strand en de promenade liggen er verlaten bij en de gure wind houdt mensen binnen. Waarom zou je alsnog naar zee verhuizen? Omdat de zee vrijheid betekent. De eindeloze horizon, de weids uitgestrekte zee, dat brengt rust. En de gezonde zeelucht mogen we ook niet vergeten. In Oostende is het gewoon beter wonen. 

Appartement met zicht op zee

Ben je overtuigd? Wil jij ook aan zee wonen? In Oostende schieten de bouwprojecten als paddenstoelen uit de grond. Ook voor jou is er zeker nog een appartement met zicht op zee beschikbaar. Of wat dacht je van een duplex in de residentie One Baelskaai op Oosteroever? Voor dit luxueus verblijf heb je naast een dikke portemonnee zeker ook een verhuisfirma in Oostende nodig die als je spullen naar de hoogste etage brengt. Maar hier woon je wel op een prachtige locatie in een architecturaal plaatje. De ‘living-outdoor terrassen’ en panoramische zeezichten geven je het gevoel dat je uitkijkt over de hele wereld.

Oud huisje opknappen

Het is niet omdat je aan zee woont, dat je daarom per se een appartement met mooi uitzicht moet hebben. Het kan zijn dat je budget wat kleiner is en dat je eerder op zoek bent naar een leuk vissershuisje bij de duinen dat je kan opknappen. De prijs van zulke huisjes ligt heel wat lager, maar vaak zijn die huisjes dan ook al wat vervallen. Het is dan ook geen slecht idee om een beroep te doen op een schilder uit Oostende en nog wat andere opknapwerken te doen. Zo maak je er jouw eigen stekje van én zit je toch dicht bij de zee. Het voordeel van zo’n vissershuisje is dat je ook een tuintje hebt, iets wat bij een appartement niet het geval is. Daar moet je het in het beste geval doen met een terras.
 

Vorig artikel3 leuke stedentrips met je eerste auto
Volgend artikelVoldoende ondersteuning
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!