De eerste stappen naar zelfstandig ondernemen

Stroomt er ondernemersbloed door jouw aderen? Weet jij van aanpakken? Heb je een idee dat al even in je achterhoofd zit en een zinderende de passie die je nu wil concretiseren? Dan staat er je een spannende tijd te wachten. Ondernemen is namelijk een vak apart en er komt heel wat blij kijken. In deze blog begeleiden we je door de eerste stappen naar het zelfstandig ondernemen.

Planning, planning en nog eens planning

Zomaar de sprong maken terwijl je geen idee hebt waar je precies aan begint? Geen zicht hebben op welke valkuilen je op de weg naar het zelfstandige leven mag verwachten? We raden het je ten stelligste af, want die valkuilen kunnen wel eens je ondergang betekenen. Een goede voorbereiding kan je dan ook heel wat miserie kan besparen. Bovendien brengt een concreet plan en een gedetailleerde uitwerking van je idee ook rust in je hoofd. Het geeft je een duidelijke richting en zal ervoor zorgen dat je niet alle kanten opgaat. Dat is namelijk een veelvoorkomende fout bij starters. Daartegenover staat dat je niet krampachtig mag vasthouden aan je planning. Een beetje flexibiliteit is een must.  Denk bijvoorbeeld ook na over dingen die op het eerste zicht details lijken, maar toch een belangrijke functie binnen je aankoopproces hebben zoals betaalmogelijkheden. Wil je je klanten enkel met Bancontact laten betalen, of wil je ze meer opties geven?

Doorzettingsvermogen

Laat je niet zomaar uit het veld slaan bij de eerste de beste tegenslag. Het zal misschien niet de eerste zijn, maar geloof me vrij, ook niet de laatste. Je moet opgewassen zijn tegen faalmomenten. Na een moment van bezinning en eventueel je koers aanpassen is doorgaan vaak het beste wat je kan doen. Wat je dus beslist nodig hebt, is stevige portie lef in combinatie met heel wat doorzettingsvermogen.

Je paperassen on point!

Je hoort het misschien niet graag, maar je papierwerk op orde hebben is fundamenteel voor je zaak. Welke inkomsten komen binnen en wat geef je zoal uit? De opvolging van uitgestuurde facturen moet met de nodige precisie gebeuren, wil je niet meteen failliet gaan. Gelukkig kan je je hierin laten bijstaan door een boekhouder inclusief boekhoudsoftware onder de arm te nemen. Hou je ogen en oren open voor online tools die voor jou interessant kunnen zijn. Zo denk je best eens na over een payment service provider die je helpt bij het uitzoeken van geschikte betaalmogelijkheden voor jouw zaak zoals Payconiq en eventueel achteraf betalen, maar ook je creditmanagement voor zijn rekening neemt. Super handig! 

Vorig artikelPassende loopschoenen vinden
Volgend artikel3 leuke stedentrips met je eerste auto
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!