Relaxen in jouw tuin? Dit mag niet ontbreken!

Iedereen met een terras in de tuin heeft hier wel een tafel met stoelen staan. Logisch, want hierdoor kun je in de zomer bijvoorbeeld lekker buiten eten. Toch is zo’n set niet echt ideaal om te relaxen. Zo zijn de stoelen van een tuinset soms behoorlijk hard. Kussens bieden misschien uitkomst, maar dit is niet voor iedereen voldoende. Wil je kunnen relaxen in jouw tuin? Wij vertellen je hier wat er in dat geval absoluut niet mag ontbreken.

Loungeset

Wil jij relaxen in jouw tuin? Dan mag een loungeset niet ontbreken. Deze sets zijn er vandaag de dag in allerlei varianten. Zo kun je bijvoorbeeld een hoekbank onder jouw veranda of op het terras neerzetten. Heb je hier de ruimte niet voor? Geen probleem, want je kunt ook voor een twee- of driezitsbank kiezen. Als er dan nog ruimte overblijft, kun je de set uitbreiden met één of meerdere stoelen. Het grote voordeel van loungesets is dat ze eigenlijk altijd kussens bevatten. Hierdoor zak jij er heerlijk in weg als je erin zit. Jouw lichaam komt zodoende volledig tot rust.

Voordat je een tuinset gaat kopen, raden wij je aan je hier enigszins in te verdiepen. Waarom? Omdat er nogal wat verschil in de sets zit. Veel mensen kijken naar de prijs, maar dit is niet het meest belangrijke. Nee, want je wilt immers een loungeset waarmee je jaren vooruit kunt. Betaal in dat geval wat meer voor de set. De kwaliteit van een duurdere loungeset is doorgaans namelijk beter dan die van een goedkope set. Dit komt vooral door het materiaal dat gebruikt is bij de productie. Niet alle materialen zijn namelijk bestand tegen de wisselende weersomstandigheden. Een duurdere loungeset is dit vaak wel, waardoor jij deze meestal probleemloos buiten kunt laten staan.

Ligstoelen

Voor veel mensen is een loungeset al voldoende om lekker te ontspannen in de tuin. Toch geldt dit niet voor iedereen. Staat de set bij jou bijvoorbeeld onder een overkapping? Dan zit je eigenlijk altijd in de schaduw. Veel mensen willen op warme dagen van de zon genieten. Als je in de zon ligt, krijgt jouw huid namelijk een kleurtje. Ligstoelen bieden in dat geval uitkomst. Deze stoelen kun je op het terras zetten, maar ook op het gras. Ze zijn licht van stuk, waardoor jij ze makkelijk bij kunt draaien. Hierdoor lig je altijd met jouw lichaam richting de zon. Heb je een zwembad in de tuin? Dan mogen deze stoelen zeker niet ontbreken. Nadat je een duik hebt genomen, neem je plaats op zo’n stoel en ben je binnen de kortste keren weer droog.

Parasol

In vergelijking met veel Zuid-Europese landen schijnt de zon bij ons maar een paar dagen per jaar. Daarom wil je er mogelijk optimaal van profiteren als hij schijnt. Toch kan de kracht van de zon bij ons behoorlijk heftig zijn. Hierdoor verbrand je mogelijk snel. Zonnebrandcrème biedt voor sommige mensen uitkomst, maar dit geldt niet voor iedereen. Helpt dit bij jou ook niet? Zoek dan zo nu en dan de schaduw op. Wil je wel op jouw ligstoel blijven liggen? Schaf dan een parasol aan. Zodra je deze uitklapt, ontstaat er namelijk schaduw. Op https://www.overstockgarden.be/nl/catalogus/parasols vind je onder meer diverse zweefparasols. Deze parasol zorgt niet alleen voor schaduw, maar draagt daarnaast bij aan de uitstraling van jouw tuin.

Vorig artikelLekker winkelen voor de winter!
Volgend artikel4 tips om te beginnen met seksspeeltjes
Mijn naam is Laura Dupois, 28 jaar en woon in het prachtige Antwerpen. Op een dag zag ik mijn kind spelen met appels, waarna hij deze voor zijn ogen hield. Op het moment dat ik dit blog begon, dacht ik alsmaar aan dit beeld. Vandaar de naam appelogen.be, het blog dat jou inspireert op het gebied van voeding, lifestyle en nog veel meer! Op appelogen.be draait het om jou en wil ik je inspireren met de nieuwste tips en trends, voornamelijk op het gebied van voeding. Er zullen regelmatig artikelen verschijnen die jouw op de hoogte houden van de nieuwste trends en ontwikkelingen in alle vlakken. Het draait niet alleen om voeding, maar ook om sport en lifestyle. Voor iedereen is er wat en draait het alleen om jou en het onderwerp, niet om mij! Wanneer je een idee hebt voor een bepaald onderwerp, laat het weten! Door samen een community te creëren, zullen we elkaar helpen. Door verschillende onderwerpen aan bod te laten komen, blijft het blog voor iedereen interessant. Vul snel het contactformulier in om jouw idee te delen!